Μαύρα χάλια στην παραλία Αφάντου!

Μαύρα χάλια στην παραλία Αφάντου!

Μαύρα χάλια στην παραλία Αφάντου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1533 ΦΟΡΕΣ

Ανέτοιμο για μια ακόμα χρονιά το νησί στην έναρξη της τουριστικής περιόδου

Ανέτοιμη είναι για μια ακόμα χρονιά η Ρόδος να υποδεχθεί τους τουρίστες που έχουν ήδη ξεκινήσει να εμφανίζονται στο νησί μας, τόσο στο κέντρο όσο και στα χωριά τουριστικού ενδιαφέροντος.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον χειμώνα που μας πέρασε το νησί μας, σίγουρα αποτέλεσαν κατασταλτικό παράγοντα προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις προκλήθηκαν ζημιές. Δυστυχώς όμως αυτές δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους επισκέπτες του νησιού μας.

Ταυτόχρονα, η όποια συζήτηση για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, φαντάζει.... έργο επιστημονικής φαντασίας, αφού ούτε τα αυτονόητα δεν μπορούμε να πράξουμε, έχοντας "έτοιμα" κομβικά σημεία του νησιού προκειμένου να υποδεχθούν τους πρώτους τουρίστες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το χωριό Αφάντου, που ειδικά στην παραλιακή περιοχή, μια περιοχή που επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, δεν έχουν γίνει ούτε τα αυτονόητα προκειμένου να... δείχνει περισσότερο έτοιμη η περιοχή.

Η άμμος της παραλίας που η κακοκαιρία έφερε μέχρι το δρόμο, δεν έχει απομακρυνθεί, ενώ σε πολλά σημεία βρίσκονται πεταμένα κλαδιά και σκουπίδια, ενώ σε διάφορα άλλα σημεία, ο ποδηλατόδρομος έχει υποχωρήσει.

Σχεδόν... βομβαρδισμένο μοιάζει το τοπίο απο την αρχή της παραλιακής οδού έως και το τέλος της, ενώ μάλιστα το σημείο στο οποίο βρίσκεται η διάβαση, περίπου στα μέσα της παραλιακής οδού, είναι σχεδόν δύσβατη τις ημέρες που βρέχει. Ακόμα και μέρες μετά, τα νερά λιμνάζουν με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο το πέρασμα όχι μόνο των πεζών αλλά και των τροχοφόρων, ενώ σε ένα σημείο του οδοστρώματος φαίνονται πλέον τα σίδερα που βρίσκονται κάτω από το τσιμέντο....!

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η "Ροδιακή" είναι χαρακτηριστικές για την κατάσταση που επικρατεί στην εν λόγω περιοχή.

Σε μια μικρή ...λίμνη μετατρέπεται η διάβαση στις εκβολές του χειμάρρου
Σε μια μικρή ...λίμνη μετατρέπεται η διάβαση στις εκβολές του χειμάρρου

Μέχρι και τα σίδερα του οδοστρώματος έχουν φανεί εξαιτίας των νερών που λιμνάζουν εδώ και χρόνια
Μέχρι και τα σίδερα του οδοστρώματος έχουν φανεί εξαιτίας των νερών που λιμνάζουν εδώ και χρόνια

Η άμμος της παραλίας έχει φθάσει μέχρι την απέναντι μεριά του δρόμου,  λίγες μέρες αφότου η σεζόν έχει ξεκινήσει
Η άμμος της παραλίας έχει φθάσει μέχρι την απέναντι μεριά του δρόμου, λίγες μέρες αφότου η σεζόν έχει ξεκινήσει

Διαβάστε ακόμη

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη