Μουσικός κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Γνωστός μουσικός της show biz θα βρεθεί αύριο ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενος, μαζί με 19χρονο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για 26χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη πριν από ένα χρόνο, έχοντας στις αποσκευές του ποσότητα μεγαλύτερη των πέντε κιλών ακατέργαστης κάνναβης!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής»,  ο 26χρονος έχει συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα με σημαντικούς τραγουδιστές, ενώ έχει διακριθεί και σε μουσικούς διαγωνισμούς.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στις 20 Μαρτίου 2018 το πρωί, λίγη ώρα αφότου είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Ακαντιάς το πλοίο της γραμμής προερχόμενο από τον Πειραιά.

Οι λιμενικοί αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, εντόπισαν τον 26χρονο αλλοδαπό και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν μέσα στο σακ βουαγιάζ που μετέφερε ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους πέντε κιλών και τριακοσίων ενενήντα ενός γραμμαρίων (5.391gr), εντός πέντε (05) πλαστικών συσκευασιών στην ταξιδιωτική αποσκευή του.    Εκτός από τον 26χρονο οι λιμενικοί συνέλαβαν και τον 19χρονο Έλληνα ως   συνεργό του πρώτου, ενώ κατασχέθηκε η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος και των δύο ανδρών ασκήθηκαν διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Ο 26χρονος αλλοδαπός απολογούμενος στην ανακρίτρια, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κ. Μαρία Κρικοπούλου αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται, δήλωσε εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και ισχυρίστηκε πως τη μεταφορά την έκανε εξαιτίας της ανάγκης που είχε για χρήματα καθώς θα ελάμβανε με την παράδοση των ναρκωτικών, το ποσό των 500 ευρώ!

Πιο συγκεκριμένα, ο 26χρονος Αλβανός ξεκίνησε λέγοντας πως διαμένει στη χώρα μας μαζί με την οικογένειά του από πολύ μικρή ηλικία (4 ετών) σε περιοχή της Ηλείας και πως είχε δύσκολα παιδικά χρόνια με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ξεκινήσει πολύ μικρός δουλειά και βέβαια να μην καταφέρει να πάει σχολείο σε όλες τις βαθμίδες. Ο ίδιος είχε επισημάνει μεταξύ άλλων την αγάπη του για τη μουσική, το γεγονός ότι γράφει τραγούδια κ.α. το οποίο και τον ώθησε να φοιτήσει σε σχολή στην Αθήνα για την οποία πλήρωσε χρήματα που του έδωσαν συγγενείς του και έπρεπε να τους τα επιστρέψει.

Ο 26χρονος Αλβανός είπε ότι ταυτόχρονα εργαζόταν ως dj σε διάφορα κλαμπ της Αθήνας, αμειβόμενος από 50-150 € ανάλογα με τη βραδιά και τον κόσμο που είχε το κλαμπ και τον κόσμο που έφερνε εκείνος στο μαγαζί ως PR.

Σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά ο 26χρονος αλλοδαπός είπε πως του τα έδωσε ένας συμπατριώτης του μερικές ημέρες πριν τη σύλληψή του στην Αθήνα και ο οποίος γνώριζε ότι χρωστούσε ακόμη 3000 ευρώ σε συγγενείς του, οι οποίοι τον βοήθησαν να τελειώσει τις σπουδές του στη μουσική. Ο Αλβανός λοιπόν αυτός είπε στον 26χρονο να μεταφέρει την τσάντα με τα ναρκωτικά στη Ρόδο και να την παραδώσει σε συγκεκριμένο άνθρωπο, άγνωστο προς αυτόν, που θα τον συναντούσε στο νησί μας. Για αυτή την «εξυπηρέτηση» ο 26χρονος θα ελάμβανε το ποσό των 500 ευρώ.

Ο αλλοδαπός ανέλαβε όλη την ευθύνη λέγοντας – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι ο 19χρονος Έλληνας δεν έχει την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση καθώς εκείνος του ζήτησε να τον εξυπηρετήσει και να εκδώσει εισιτήριο στο όνομα κάποιου φίλου του 19χρονου, καθώς ο αλλοδαπός του είπε ότι είχε χάσει το διαβατήριό του. Ο 26χρονος είπε επίσης πως ο συγκατηγορούμενός του γνώριζε ότι έρχονταν στη Ρόδο για να βρει δουλειά ως dj, αφού εδώ πληρώνουν καλύτερα και μάλιστα του ζήτησε να έρθει ο 19χρονος μαζί του για διακοπές αν ήθελε και έπειτα να επέστρεφε στην Αθήνα και πάλι.

Αλλά και ο 19χρονος στην απολογία του κινήθηκε στο ίδιο περίπου πλαίσιο, δηλώνοντας πως πράγματι ταξίδεψαν μαζί και έμειναν και στην ίδια καμπίνα με τον 26χρονο, όμως ουδεμία ανάμιξη έχει στην υπόθεση με τα ναρκωτικά.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση των απολογιών με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 26χρονος πήρε το δρόμο για τις φυλακές και ο 19χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.