Συνέχεια δηλώσεων στο 1ο GRAND PRIX Πίστας Ρόδου

Οι καλύτεροι ποδηλάτες των συλλόγων μας αλλά και το μέλλον του αθλήματος στο νησί πρόκειται να συμμετάσχουν στο 1ο GRAND PRIX Πίστας Ρόδου, το σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στο στάδιο του Διαγόρα για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων.

Ο αγώνας αυτός της ΤΕ-ΕΟΠ είναι ενταγμένος στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το 2019 και κατά τη διάρκειά του θα γίνουν και αγωνίσματα στις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων – Μίνι, για την ανάδειξη νέων αθλητών-αθλητριών και την εξοικείωση των μελών των ακαδημιών συλλόγων με την πίστα.

Οι αγώνες είναι επίδειξης, μη βαθμολογούμενοι από την ΕΟΠ και οι αθλητές-αθλήτριες στις κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων αγωνίζονται με ποδήλατο πίστας ή ποδήλατο δρόμου. Στο αγώνα επίδειξης σκρατς, οι κατηγορίες Μίνι αγωνίζονται με ποδήλατο πίστας ή ποδήλατο δρόμου. Στο αγώνισμα του ενός γύρου πίστας, οι κατηγορίες Μινι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιουδήποτε τύπου ποδήλατο, με την προϋπόθεση ότι το ανάπτυγμα του να είναι το μέγιστο της κατηγορίας.

Τα αγωνίσματα στις μεγάλες κατηγορίες είναι η ταχύτητα, το σκρατς, το ατομικό πουρσουίτ, η ατομική χρονομέτρηση (1lapαπό στάση), ο αποκλεισμός και το τέμπο

Οι κανονισμοί
Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας, ενώ σε όλες τις κατηγορίες ισχύει το μέγιστο ανάπτυγμα (2.2.023).

Σε περίπτωση λιγότερων συμμετοχών από αυτές που προβλέπονται από τους κανονισμούς, θα γίνουν συγχωνεύσεις, σε κοινή κατάταξη (1.4.020/κανονισμοί ΕΟΠ).

Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, με ποδηλάτες των κατηγοριών της προκήρυξης, λαμβάνοντας υπόψη και το 1.4.023/κανονισμών της ΕΟΠ, με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του σωματείου τους.

Οι συμμετοχές
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών-αθλητριών. Τα δελτία τους πρέπει να είναι έγκυρα για το 2019, και ο κάθε συμμετέχων ή συμμετέχουσα πρέπει να προσκομίζει την κάρτα υγείας στην Γραμματεία του αγώνα.
Η χρήση κράνους και ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις.

Η Γραμματεία
Η Γραμματεία θα λειτουργεί εντός του ποδηλατοδρομίου το Σάββατο 13 Απριλίου από τις 14.00 μέχρι την λήξη των αγώνων, καθώς και την Κυριακή, από τις 9.00. Τις ώρες λειτουργίας, θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και καρτών υγείας, καθώς και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα. 


Οι δηλώσεις συμμετοχής
Η δήλωση πρέπει να αποσταλεί μέχρι και την Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 20:00 στο e-mail: tedodekanisou@gmail.com στο έντυπο συμμετοχής. Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου και ο Αρχηγός – Συνοδός κάθε ομάδας.


Το τεχνικό συνέδριο
Το Τεχνικό Συνέδριο θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου, 40 λεπτά πριν την έναρξη του προγράμματος, στον χώρο της Γραμματείας των αγώνων και η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική. Στον αγώνα θα απονεμηθούν μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές-τριες, κάθε αγωνίσματος - κάθε κατηγορίας.