Συνεχίζεται η κατεδάφιση των παλιών κτηρίων στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης των εγκαταλελειμμένων κτηρίων που βρίσκονται εντός της περίφραξης του αεροδρομίου «Διαγόρας» δίπλα στην παράκαμψη που οδηγεί στον παράλληλο δρόμο της επαρχιακής οδού Ρόδου- Καμείρου και τα οποία ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα.

Εκεί βρίσκονταν για πολλές δεκαετίες κτίσματα που εξυπηρετούσαν προσωρινές ανάγκες του αεροδρομίου και κυρίως είχαν διατεθεί για τη φιλοξενία αστυνομικών και πυροσβεστών που στελέχωναν τις υπηρεσίες του αεροδρομίου κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όλες αυτές οι κατασκευές τώρα σταδιακά κατεδαφίζονται καθώς δε φαίνεται να χρησιμεύουν στο σχεδιασμό που έχει για το αεροδρόμιό μας η Fraport.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Παραδεισίου Κυριαζής Μιχαήλογλου, μιλώντας χτες στον Ρ/Σ “Παλμός” «έμεναν σε αυτά τα σπίτια αστυνομικοί και πυροσβέστες και έχουν να κατοικηθούν πάνω από 25 χρόνια. Στη Fraport έκριναν ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε με παρεμβάσεις και έτσι προχώρησαν σε κατεδάφιση»

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σχέδια της Fraport είναι να γίνει χώρος στάθμευσης των πούλμαν, των τουριστικών λεωφορείων δηλαδή ώστε να αποσυμφορηθεί ο δρόμος που βρίσκεται μπροστά από τα κτήρια και συγκεκριμένα εκείνος στις αναχωρήσεις και αφίξεις των επιβατών.

«Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε και τριπλοπαρκαρισμένα πούλμαν καθώς και αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στους επιβάτες και τους επισκέπτες προκαλώντας μία κακή εικόνα για τον τουρισμό μας» κατέληξε ο κ. Μιχαήλογλου.
 

Τα κτίσματα πριν την κατεδάφιση
Τα κτίσματα πριν την κατεδάφιση
Τα κτίσματα μετά την κατεδάφιση
Τα κτίσματα μετά την κατεδάφιση