Έτοιμο το Γιβραλτάρ για τα Island Games

Με τους αθλητές του νησιού μας και τους υπεύθυνους να προετοιμάζονται, παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στην ονομαστική και οριστική δήλωση των 65 περίπου ατόμων, τρεις μήνες πριν την τελετή έναρξης των Island Games Gibraltar 2019, οι διοργανωτές έχουν πραγματοποιήσει όλη την απαιτούμενη προετοιμασία.

Σχετικά με την απαραίτητη και χρήσιμη ενημέρωση και πληροφόρηση των συμμετεχόντων αθλητών, όπως εστάλη από τους διοργανωτές σε όλα τα νησιά, σε αυτήν περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για κάθε θέμα που θα μπορούσε να απασχολήσει τους αθλητές, όπως οι εγκαταστάσεις και το πρόγραμμα των αγώνων.

Οι εγκαταστάσεις των αγώνων και ο εξοπλισμός τους είναι όλες μόνιμες. Κάποιες χρειάστηκε να κατασκευαστούν, κάποιες να βελτιωθούν αρκετά και άλλες μόνο ανακαινίστηκαν.

 Στόχος είναι να δημιουργηθεί κληρονομιά που θα αξιοποιηθεί σύντομα στο μέλλον.

Έχει ήδη συγκροτηθεί ο τομέας που ασχολείται με την προβολή και προώθηση των εγκαταστάσεων και των υποδομών γενικότερα του Γιβραλτάρ, για την προσέλκυση αγώνων, δημιουργία διοργανώσεων με τουρνουά, κύπελλα και Γκραν πρι, αθλητών και ομάδων, για προετοιμασία και αποθεραπεία.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθλητισμού που δημιουργήθηκε πρόσφατα, μπορούν να φιλοξενηθούν συνέδρια αθλητικού περιεχομένου και μεταπτυχιακές σπουδές με φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Η προετοιμασία όλων των εγκαταστάσεων για να υποδεχτούν τους πάνω από 3.000 αθλητές και συνοδούς, εξελίσσεται ομαλά και όπως έχει προγραμματιστεί.

Περισσότερα σχετικά με τις εγκαταστάσεις μπορεί κανείς να βρει στο www.gsla.gi.