Ρόδος: Σε κάθειρξη 7 ετών καταδικάστηκε ο 94χρονος για τον πυροβολισμό συγχωριανού του

Ρόδος: Σε κάθειρξη 7 ετών καταδικάστηκε ο 94χρονος για τον πυροβολισμό συγχωριανού του

Ρόδος: Σε κάθειρξη 7 ετών καταδικάστηκε ο 94χρονος για τον πυροβολισμό συγχωριανού του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 967 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κατά πλειοψηφία κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, ο 94χρονος που κατηγορείται για τον πυροβολισμό που έριξε εναντίον 74χρονου συγχωριανού του για κτηματικές διαφορές.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής και του επέβαλε ομόφωνα για την πράξη αυτή ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Επίσης το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παράνομη οπλοφορία και τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ, ενώ ένα έτος φυλάκισης του επέβαλε και για την οπλοχρησία, δηλαδή κατά συγχώνευση ο 94χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης επτά ετών, χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώπιον του δικαστηρίου δεν εμφανίστηκε ο 94χρονος ο οποίος είναι κλινήρης αλλά ούτε και κάποιος δικηγόρος για να τον εκπροσωπήσει και έτσι η δίκη έγινε ωσεί παρών.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο τη μετατροπή της κατηγορίας σε απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι επρόκειτο για ανθρωποκτόνο δόλο» και ζήτησε να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι ο 94χρονος δεν συνέχισε να πυροβολεί μετά την πράξη του. Το περιστατικό συνέβη στις 17 Απριλίου 2013 το πρωί, στη θέση «Άη Γιάννης» στην πλαγιά του βουνού του Προφήτη Ηλία προς τ’ Απόλλωνα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8.30 το πρωί ώρα κατά την οποία ο 94χρονος είχε μεταβεί στο κτήμα του. Εκεί βρέθηκε και ο 74χρονος, το κτήμα του οποίου γειτνιάζει με του ηλικιωμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 94χρονος λογομάχησε με τον 74χρονο για τα όρια του κτήματός του και τότε πήγε σε μία μικρή αποθήκη που διατηρεί εντός του οικοπέδου, πήρε το κυνηγετικό του όπλο και άνοιξε πυρ!

Τα σκάγια από τον πυροβολισμό κατευθύνθηκαν προς τον 74χρονο, ο οποίος ευτυχώς διασώθηκε χάρη σε ένα κομμάτι λαμαρίνας, την οποία είχε χρησιμοποιήσει ως περίφραξη. Αυτή φέρεται να τον προστάτευσε καθώς μόνο ένα από τα σκάγια τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Ο ηλικιωμένος μετά το περιστατικό τράπηκε σε φυγή και αναζητούνταν από την αστυνομία, και εντοπίστηκε τελικά λίγο μετά τις 10 το βράδυ της 17ης Απριλίου 2013 σε δασική περιοχή στ’ Απόλλωνα όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ο 94χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς υπαίθριο χώρο, σε μικρή απόσταση από το σημείο του περιστατικού, όπου είχε επιμελώς αποκρύψει το κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Το κυνηγετικό όπλο, καθώς και ένας κάλυκας που βρέθηκε εντός αυτού, κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς είχε δηλώσει στις διωκτικές αρχές πως δεν ήθελε να προκαλέσει κακό στον συγχωριανό του, απλώς να τον εκφοβίσει.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο