Μανώλης Καμπόσος: «Είναι πολλά τα λάθη που έγιναν στα Λέβιθα»

Επιστολή διαμαρτυρίας αναφορικά με τα έργα που εγκρίθηκαν κι εκτελούνται στη νησίδα Λέβιθα, απέστειλε στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” ο κος Μανώλης Καμπόσος.

Αναφέρει συγκερκιμένα:
«Με μεγάλη μας απογοήτευση ενημερωθήκαμε ότι το έργο του αιολικού πάρκου συνεχίζεται... Συνεχίζεται σε ψευδείς βάσεις και στοιχεία. Ένα έργο για να ολοκληρωθεί και να προσφέρει στο γενικό σύνολο πρέπει να έχει βασιστεί σε έρευνες που στηρίζονται στην αλήθεια και σε μη παραποιημένες μελέτες.

 Είναι αδύνατο να μην μπορεί να αντιληφθεί κανείς την επικινδυνότητα του χαρακτηρισμού "ακατοίκητου'' που έχει αποδοθεί στη νησίδα Λέβιθα και που μας παραπέμπει σε "προδότες" στην ίδια μας την πατρίδα, εφόσον οι ίδιοι θέτουν σε κίνδυνο αμφισβητώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την ελληνική ιστορία.

Παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται η μεγαλεπήβολη επένδυση θυσιάζοντας στο βωμό του κέρδους την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του νησιού που προστατεύεται από τη Natura, τον σπάνιο υποθαλάσσιο πλούτο και φυσικά τον αφανισμό της οικογένειας, του οικισμού και της κτηνοτροφίας που παράγει. Ένα έργο καταστροφικό χωρίς καμία νομιμότητα που συνεχίζεται με τις ευλογίες των κρατικών υπηρεσιών γιατί θεωρητικά τα λεφτά που θα αποφέρει είναι πολλά.

Ένα έργο βασισμένο σε ωραιοποιημένες, μη αληθείς μελέτες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα όλων αυτών, βασισμένο στην καταστροφή και στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Πραγματικά αναρωτιόμαστε για τους μηχανισμούς της  χώρας μας. Πότε λειτουργούν και πότε προστατεύουν; Λειτουργούν μπροστά στις ανοικτές κάμερες, συμπάσχουν, βοηθούν και αφού πέσουν πια τα φώτα της δημοσιότητας ξεχνιούνται όλα;

Προφανώς ο επίλογος της ιστορίας θα είναι "τραγικός"όσο και αν προσπαθούμε και αν αγωνιζόμαστε... Το φυλάτε Θερμοπύλες τη σημερινή εποχή δεν έχει καμία αξία. Προφανώς αξία έχει για τους καιροσκόπους να είσαι "προδότης"!”