Λευτέρης Βαρουξής: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει ξανά το σπίτι όλων των πολιτών

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Λευτέρης Βαρουξής, σε μια συνέντευξη πέντε ερωτήσεων, μας συστήνεται, ζητώντας την εμπιστοσύνη μας.

Ο ίδιος, κατάγεται απο την Ηλεία και δραστηριοποιείται στον χώρο των ΜΜΕ αφού ως οικογένεια έχουν μια από τις αρχαιότερες εφημερίδες στην  Ελλάδα, την "Πατρίς" του Πύργου, ενώ παράλληλα είναι σύμβουλος στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Ηλείας και Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του.
Ο κ. Βαρουξής θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στη Ρόδο, με αφορμή τη συνέλευση Επιμελητηρίων που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας και θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους τοπικούς φορείς.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ
Γενέτειρά μου είναι η Ηλεία (Πύργος) ένας νομός με μια σημαντική προίκα, ξεχωριστά αγροτικά προϊόντα και υψηλό τουρισμό, λόγω Ολυμπίας, δύο λιμανιών (Κατάκολο τουριστικό, Κυλλήνη εμπορικό) και μοναδικών παραλιών από την Κυλλήνη μέχρι τον Καϊάφα με μεγάλες τουριστικές μονάδες (Aldemar – Grecotel κ.λπ.).

 

ΣΠΟΥΔΕΣ –ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Σπούδασα ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, πραγματοποίησα το πρώτο μου μεταπτυχιακό στο METROPOLITAN UNIVERSITY OF LONDON - MASS MEDIA και ένα δεύτερο στην ΑΣΟΕΕ -MASTER IN BUSINESS ADMINISTRATION.


Αμέσως μετά τις σπουδές μου  μπήκα στο στίβο της πραγματικής οικονομίας, σηκώνοντας  στις πλάτες μου βάρη τα οποία θα μπορούσαν να λυγίσουν ένα νέο επιστήμονα  της ηλικίας μου, όμως πάλεψα και τα κατάφερα δραστηριοποιούμενος με δική μου εταιρεία στον τομέα της επικοινωνίας και συμβουλευτικής στήριξης των επιχειρήσεων, αλλά παράλληλα ως υπεύθυνος manager των ΜΜE του ομίλου μας.


Από το Γενάρη του 2018 διατελώ σύμβουλος στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Ηλείας και Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του,  ενώ είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, θέσεις από τις οποίες επεξεργάζομαι και προωθώ καινοτόμες προτάσεις  για την ανάπτυξη της οικονομίας.

 

OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Είμαι παντρεμένος με τη Σίσσυ Σπηλιοπούλου, η οποία εργάζεται στη δική μου εταιρεία.

 

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
Αν και είμαι φύσει πολιτικό άτομο, (υπήρξα στο παρελθόν πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου Ηλείων φοιτητών), δεν  είμαι πολιτικός, ούτε κατάγομαι από πολιτική οικογένεια. Δεν έχω εμπλακεί με την πολιτική, δεν μου αρέσει η πόλωση, δεν θέλω να κατηγορώ. Κατεβαίνω για να ακουστεί η φωνή μου.
Μέγιστη τιμή για μένα η πρόσκληση  του Προέδρου της  Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να μετέχω στο Ευρωψηφοδέλτιο.  


Ξεκινάω χωρίς αυταπάτες, αλλά αποφασισμένος για το καλύτερο, για να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, ειλικρινής με τη Νέα Δημοκρατία, ειλικρινής με την Ελλάδα που αγαπώ.
Στο ευρωκοινοβούλιο κρί­­νεται συνεχώς η «καθημερινότητά» μας και επειδή η «πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν» αξίζει την προσπάθεια γι’ αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές.


Είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή που εναρμονίζεται με την κρισιμότητα της συγκυρίας. Ένιωσα ότι όφειλα να συστρατευθώ στη μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση της διεθνούς εμπιστοσύνης στην αξιοπιστία της χώρας μας και να θέσω όλες μου τις δυνάμεις στην υπηρεσία αυτού του σκοπού.

 

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ
Για εμένα η Ευρώπη ξεκινά από τον Πύργο, την πόλη μου. Ο πολίτης σήμερα δεν μπορεί να αντιληφθεί όσα κάνει για εκείνον η Ευρώπη. Του φαίνεται πολύ μακρινή. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.


Και αυτό που πρέπει να πετύχουμε είναι στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης  να ακούγεται περισσότερο η φωνή των πολιτών  και να λαμβάνονται  σοβαρά υπόψη οι ανησυχίες τους.
Ας αρχίσουμε από εδώ, από την Ελλάδα μας για να οικοδομήσουμε μια πραγματικά δημοκρατική Ευρώπη.


Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας.
Ας γίνει ξανά το σπίτι όλων των πολιτών.
Δεν πρέπει να υπάρχουν Ευρωπαίοι πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.


Πρέπει να εργαστούμε για μια Ευρώπη από την οποία κανείς δεν θα είναι αναγκασμένος να φύγει από τη χώρα του, μόνο και μόνο για να αναζητήσει καλύτερες συνθήκες ζωής.
Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια περίοδο σημαντικών ανακατατάξεων όπου η Ν.Δ. το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της χώρας μας πρέπει υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμβάλλει έτσι ώστε να επικρατήσουν  οι φιλελεύθερες ιδέες και να επαναπροσδιοριστεί δημιουργικά η θέση της χώρας μας, μετά τις παλινωδίες  των τελευταίων ετών.


Στο Ευρωκοινοβούλιο κρίνεται η  καθημερινότητά  μας. Γι’ αυτό  με  αίσθημα ευθύνης  θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στην προτίμησή σας.
Ήρθε η ώρα της δικής μας γενιάς.
Αρκεί να μας εμπιστευτείτε!