Η απουσία γηπέδου στη Ρόδο, «νάρκη» για το παρόν και για το μέλλον

Η απουσία γηπέδου στη Ρόδο, «νάρκη» για το παρόν και για το μέλλον

Η απουσία γηπέδου στη Ρόδο, «νάρκη» για το παρόν και για το μέλλον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 240 ΦΟΡΕΣ

Τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ θα φιλοξενούσε πιθανότατα η Ρόδος, αν είχε τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις

Καταδικασμένη να χάνει τεράστιες ευκαιρίες και να αδικεί το παρόν και το μέλλον της θα παραμείνει η Ρόδος για όσο διάστημα δεν λαμβάνεται απόφαση για τη δημιουργία ενός καινούργιου, σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Η παρουσία του προέδρου της ΕΠΣΔ, Παναγιώτη Διακοφώτη, στα κέντρα των αποφάσεων, με την ιδιότητα του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και η ενεργός συμμετοχή του στη λήψη τους, άνοιξε νέους ορίζοντες για το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο, όπως και για τα πεδία τα οποία μπορεί να επηρεάσει και να ωφελήσει, δυστυχώς όμως, καμία ιδέα δεν μπορεί να υποστηριχθεί χωρίς την ύπαρξη της βασικότερης των αθλητικών υποδομών.

Η συζήτηση γύρω από το θέμα της κατασκευής γηπέδου στο νησί, που να ανταποκρίνεται στις διεθνείς προδιαγραφές, είχε ανοίξει προ ολίγων εβδομάδων στα γραφεία της Ένωσης, όταν είχε επισκεφθεί τη συνεδρίαση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος και οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι πλέον τέτοιες, που επιβάλλουν όχι μόνο τη μονιμοποίησή της, αλλά και τη συγκεκριμενοποίησή της, στη βάση ξεκάθαρης στόχευσης.

Από τα όσα βλέπει και ακούει στους διαδρόμους και στα γραφεία της ΕΠΟ, ο Παναγιώτης Διακοφώτης έχει πειστεί πως υπάρχει όλη η καλή διάθεση το νησί της Ρόδου να γίνει ένας συχνός προορισμός για τις Εθνικές ομάδες, ακόμα και για εκείνη των ανδρών, ακόμα και για τους επίσημους αγώνες της. Κι αυτό διότι όλες οι υπόλοιπες δομές υπάρχουν (αεροδρόμιο, ξενοδοχεία, οδικό δίκτυο κτλ).

Επιπλέον, πριν από λίγες ημέρες, μία από τις σκέψεις που διατύπωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, για τον πιθανό τόπο διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αφορούσε στη φιλοξενία του στο νησί!

Εννοείται πως κάθε κουβέντα σταμάτησε, όταν τέθηκε το ερώτημα για την επάρκεια των αθλητικών εγκαταστάσεων. Το Δημοτικό Στάδιο είναι ακατάλληλο, άλλο γήπεδο δεν υπάρχει και η ευκαιρία χάθηκε, όπως θα χαθεί κάθε επόμενη, αν η κατασκευή νέου γηπέδου δεν γίνει κεντρική στρατηγική επιλογή για όλους τους εμπλεκόμενους αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς, όπως και για τους βουλευτές της Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!