Ο πολιτιστικός σύλλογος Απολλώνων συμμετέχει στο πρόγραμμα «Read it»

Σήμερα το μεσημέρι θα επισκεφτούν το χωριό των Απολλώνων οι 24 συμμετέχοντες σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που καταγράφει τις καλές πρακτικές σε αγροτικές περιοχές με τίτλο «READ IT – Ενεργοί πολίτες σε αγροτικές περιοχές».

Οι σύνεδροι προέρχονται από 6 χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Σουηδία και Ελλάδα).
Θα ξεναγηθούν στο χωριό και θα καταγράψουν τις δράσεις του Ομίλου στον Οδηγό επιτυχημένων πρακτικών σε χωριά, ώστε να εμπνευστούν από αυτές οι πολίτες από τα άλλα μέρη της Ευρώπης. Μετά την ξενάγηση θα συνεδριάσουν στην Κοινοτική αίθουσα.

Τη φιλοξενία του συνεδρίου στα Απόλλωνα έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Τι είναι το πρόγραμμα  «READ IT – Ενεργοί πολίτες σε αγροτικές περιοχές».

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απολλώνων – “Νέοι Ορίζοντες”, πραγματοποιείται από φορείς από Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία και Σουηδία, στο πλαίσιο του Erasmus+. 

Συγκεκριμένα, το μέλος του συλλόγου Ελένη Χαραλάμπους, οικονομολόγος, θα εκπροσωπήσει το σύλλογο στη διεθνή συνάντηση που θα γίνει στη Ρόδο, στα μέσα Απριλίου και στη διεθνή συνάντηση λήξης του προγράμματος, στην Πολωνία, τον Ιούνιο. 

Επίσης, το χωριό Απόλλωνα σήμερα θα φιλοξενήσει όλους τους 24 συμμετέχοντες, για μέρος των εργασιών. 

Η εξωστρέφεια του συλλόγου και οι σχεδιασμοί του για την ανάπτυξη του χωριού, θα καταγραφούν στις καλές πρακτικές του προγράμματος και θα κατατεθούν σαν πρότυπο και για άλλες ευρωπαϊκές αγροτικές περιοχές.