Πολύ χειρότερη η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου

Σε συνέχεια της Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο Αντιπρόεδρός της και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός τονίζοντας τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αρχαγγέλου κ. Αργυρός Π. Αργυρού του απηύθυνε επιστολή στην οποία αναφέρει ότι η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας είναι ακόμα χειρότερη από ό,τι περιγράφει στην ερώτησή του ο Αντιπρόεδρος, καθώς το Κέντρο φτάνει σε σημείο να δέχεται χορηγίες κατοίκων για να καλύψει αποσπασματικά έστω, βασικές ανάγκες του.

Ολόκληρη η επιστολή του Προέδρου της Δ.Κ. Αρχαγγέλου προς τον Δημήτρη Κρεμαστινό έχει ως εξής:

«Κύριε Αντιπρόεδρε της Βουλής,

Αξιότιμε καθηγητά κ. Κρεμαστινέ Δημήτρη,

Διαβάσαμε τη με Αρ. Πρωτ. 6998 /10.04.19 ερώτηση που καταθέσατε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο σχετικά με τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας και σας ευχαριστούμε πολύ.

Όμως η κατάσταση του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου είναι πολύ χειρότερη από αυτήν, που εσείς περιγράφετε, οπότε και αδυνατεί να λειτουργήσει επαρκώς.

Το Κ.Υ. Αρχαγγέλου δεν διαθέτει ούτε τα στοιχειώδη, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε να δεχόμαστε χορηγίες από απλούς κατοίκους (όπως από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου του Αρχαγγέλου) αλλά και από Τοπικούς Συλλόγους για υλικά όπως μπαταρίες (βρύσες) για τα μπάνια και χρώματα για συντήρηση διότι πέφτουν οι σοβάδες από το κτήριο.

Κύριε Αντιπρόεδρε της Βουλής,
Θα θέλαμε, επίσης, να σας υπενθυμίσουμε ότι, παρά τις περσινές υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθου, ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι και σήμερα.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε όπως πράξετε άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου να μπορεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς και, ιδιαίτερα, τη θερινή περίοδο κατά την οποία οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής απαριθμούν πληθυσμό περί τις 100.000.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αρχαγγέλου
Αργυρός Π. Αργυρού».