Κατηγορούνται τρία άτομα για  θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στη Ρόδο

Η υπόθεση θανάτου 51χρονου εργολάβου Αλβανικής καταγωγής από πτώση σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή, θα αναβιώσει μετά το Πάσχα στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Η υπόθεση αφορά το εργατικό ατύχημα που είχε σημειωθεί την Άνοιξη του 2012 στην Κρεμαστή και σε αυτό είχε βρει τραγικό θάνατο ο 51χρονος εργολάβος.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν ένας κατασκευαστής οικοδομών και οι δύο επιβλέποντες μηχανικοί, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε μία προσπάθεια να μειώσουν ή και να «εξαφανίσουν» την ποινή, που τους επιβλήθηκε, τον Ιανουάριο του 2018 από το πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου).

Συγκεκριμένα, το πρωτόδικο δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 33 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα στον κατασκευαστή οικοδομών και ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή στον κάθε επιβλέποντα μηχανικό.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Βασίλης Καταβενάκης, Κώστας Σάββενας και Γιάννης Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άτυχος Αλβανός εργολάβος είχε αναλάβει την πλήρη κατασκευή τεσσάρων μεζονέτων στην περιοχή της Κρεμαστής για λογαριασμό του πρώτου κατηγορούμενου.

Στις 3 Μαρτίου 2012 στις 12 παρά τέταρτο το μεσημέρι ο 51χρονος αλλοδαπός είχε ανεβεί στην ταράτσα της νεοαναγειρόμενης οικοδομής η οποία βρισκόταν στο στάδιο των σοβάδων προκειμένου να ελέγξει τις εργασίες που γίνονταν και στη συνέχεια επιχείρησε να κατέβει από μία ξύλινη σκάλα στον πρώτο όροφο της οικοδομής με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και να βρεθεί στο έδαφος πέφτοντας από ύψος 4,5 μέτρων!

Από την πτώση ο εργολάβος χτύπησε το κεφάλι του στο τσιμεντένιο έδαφος με αποτέλεσμα να προκληθούν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να βρει τραγικό θάνατο.