Μανόλης Ανδρουλιδάκης: «Το μέλλον της Ευρώπης οφείλει να είναι ένας κόσμος δίκαιος...»

Μανόλης Ανδρουλιδάκης: «Το μέλλον της Ευρώπης οφείλει να είναι ένας κόσμος δίκαιος...»

Μανόλης Ανδρουλιδάκης: «Το μέλλον της Ευρώπης οφείλει να είναι ένας κόσμος δίκαιος...»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 515 ΦΟΡΕΣ

Τι επισημαίνει σε συνέντευξή του στη “Ρ” ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μανόλης Ανδρουλιδάκης

«Το μέλλον της Ευρώπης οφείλει να είναι ένας κόσμος δίκαιος, με παροχές στους αδυνάτους, παιδεία για τα λαϊκά στρώματα και πολιτισμό για όλους και όχι χορηγούμενος από λίγους για λίγους» επισημαίνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μανόλης Ανδρουλιδάκης σε συνέντευξή του στη «Ροδιακή».
Κάνοντας λόγο για τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει εκπροσωπώντας το ΚΚΕ λόγω της ιστορίας και της ιδεολογίας του κόμματος, ζητά από τους πολίτες της χώρας μας να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με κριτήριο το ποιος παλεύει για εκείνους και τα συμφέροντά τους, ενώ τονίζει ότι ένας ευρωβουλευτής του ΚΚΕ πρέπει να είναι ψυχή και σώμα στη μάχη για τα λαϊκά συμφέροντα σε όλα τα επίπεδα.


Κε Ανδρουλιδάκη, πώς ήρθε η απόφαση να συμμετέχετε στις ευρωεκλογές και τι σημαίνει για εσάς η Ευρωβουλή;
Μου ζητήθηκε από το ΚΚΕ η συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο και δεν μπορούσα να αρνηθώ, παρά το γεγονός ότι η ευθύνη να εκπροσωπείς το συγκεκριμένο κόμμα, με την ιδεολογία και την ιστορία του, είναι μεγάλη. Η Ευρωβουλή είναι άλλο ένα μετερίζι αγώνα για τους ανθρώπους της εργατικής τάξης. Και είναι δύσκολο μετερίζι, γιατί έχεις να αντιπαλέψεις με θηρία, με εκπροσώπους και νοοτροπίες αντιδραστικές.

Ποιες είναι οι θέσεις του ΚΚΕ για το μέλλον της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Οι θέσεις του κόμματος είναι γνωστές και κατ’ επανάληψη διατυπωμένες με σαφήνεια σε προγράμματα, δημόσιες τοποθετήσεις και μέσα, από ανθρώπους πολύ πιο έμπειρους από μένα. Με απλά λόγια, όμως, το ΚΚΕ αντιμάχεται την ίδια την ύπαρξη της ΕΕ, καθώς αποτελεί άλλο ένα μέσο διεθνών ιμπεριαλιστικών και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Αρκεί ο καθένας μας να κάνει μια πρόχειρη αναδρομή στο τι βίωσε όλα αυτά τα χρόνια ένταξης της Ελλάδας σε ΕΟΚ και έπειτα ΕΕ, να σκεφτεί αν κέρδισε ή έχασε από το ευρώ, αν αισθάνεται ότι η Ελλάδα ασκεί αυτόνομη εξωτερική και αμυντική πολιτική που διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματά της ή, αν, αντίθετα, γίνεται πειθήνιος σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Να λογαριάσει, τέλος πάντων, αν η οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε βελτίωσε τη ζωή του ή όχι. Το μέλλον της Ευρώπης δεν ταυτίζεται με το μέλλον της ΕΕ - όπως το σύνολο του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου διατυμπανίζει. Το μέλλον της Ευρώπης, οφείλει (και το ΚΚΕ παλεύει ακριβώς γι’ αυτό), να είναι ένας κόσμος δίκαιος, με παροχές στους αδυνάτους, παιδεία για τα λαϊκά στρώματα και πολιτισμό για όλους και όχι χορηγούμενος από λίγους για λίγους.

Με ποιο κριτήριο πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές;
Το κριτήριο είναι το προσωπικό και το κοινό συμφέρον. Να δει, λοιπόν ψύχραιμα κι αποφασιστικά, ποιος παλεύει για αυτόν στους δρόμους, στη Βουλή, στα συνδικάτα, παντού και να ξεφύγει από αγκυλώσεις, φοβίες και δισταγμούς.

Αν εκλεγείτε, ποιες προτεραιότητες θα θέσετε και ποιοι θα είναι οι στόχοι σας;
Ένας ευρωβουλευτής του ΚΚΕ δεν έχει πολυτέλεια να διαλέγει θέματα και πρέπει να είναι ψυχή και σώμα στη μάχη για τα λαϊκά συμφέροντα σε όλα τα επίπεδα. Βέβαια, όντας καλλιτέχνης, τα θέματα πολιτισμού είναι για μένα πολύ σημαντικά και πάντα στα πολιτικά πλαίσια που έθεσα παραπάνω.

Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Ο συνθέτης και κιθαριστής Μανόλης Ανδρουλιδάκης κατάγεται από το Ρέθυμνο και τη Σύμη και δραστηριοποιείται σε ηχογραφήσεις, τηλεοπτικές παραγωγές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κλπ..
Με ακαδημαϊκή παιδεία και με θητεία σε μουσικές σκηνές κάθε είδους από μικρή ηλικία, ακολουθεί την παράδοση των συνθετών λόγιας μουσικής που ασχολήθηκαν με το καθημερινό λαϊκό τραγούδι και μοιράζει την καλλιτεχνική του δράση ανάμεσα στη μελέτη της κλασικής κιθάρας, τη σύνθεση λόγιας μουσικής και στη σύνθεση τραγουδιών.
Δίδαξε επί 3 έτη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ένα έτος στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος