Πρώτη τοποθέτηση απινιδωτή  στο νοσοκομείο της Ρόδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, η πρώτη τοποθέτηση απινιδωτή, στο νοσοκομείο της Ρόδου!

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα τέτοιου είδους για τα οποία απαιτείται η τοποθέτηση απινιδωτή, αφού πλέον τους δίδεται η ευκαιρία να κάνουν την όλη διαδικασία χωρίς να αναγκαστούν να μετακινηθούν από τον τόπο τους!

Το νοσοκομείο της Ρόδου είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στην επαρχία, που παρά το γεγονός ότι δεν είναι Πανεπιστημιακό, διαθέτει άδεια τοποθέτησης απινιδωτών και αμφικοιλιακών βηματοδοτών!

Δύο διαδικασίες σημαντικές καθώς η τοποθέτηση απινιδωτή απαιτείται για την επαναφορά του ασθενή σε περίπτωση ανακοπής, ενώ η τοποθέτηση αμφικοιλιακού βηματοδότη αποτελεί ουσιαστικά τη «γέφυρα» μεταμόσχευσης για τον ασθενή.

Και στις δύο περιπτώσεις τα μηχανήματα που απαιτούνται έχουν μεγάλο οικονομικό κόστος για αυτό και η διαδικασία έγκρισης για την τοποθέτησή τους απαιτεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε όλα να γίνουν νομότυπα.  Η πρώτη λοιπόν επέμβαση για την τοποθέτηση απινιδωτή στο νοσοκομείο της Ρόδου, έγινε την περασμένη Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019, στην Καρδιολογική Κλινική με ασθενή έναν 60χρονο που διαμένει στη Ρόδο αλλά κατάγεται από την Τήλο.

Την όλη διαδικασία ανέλαβε και έφερε εις πέρας με επιτυχία, ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσηλευτικού μας ιδρύματος κ. Νικήτας Μόσχος με συνεργάτη τον Επεμβατικό Καρδιολόγο κ. Τσαμπίκο Γιακουμάκη, δύο τεχνολόγους και δύο νοσηλεύτριες.

Η όλη επέμβαση διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και στέφθηκε με πλήρη επιτυχία.
Μάλιστα ήδη προχθές (την επόμενη ημέρα της επέμβασης) ο ασθενής κινούνταν στους διαδρόμους της κλινικής και η υγεία του ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο 60χρονος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους κ.κ. Μόσχο και Γιακουμάκη αλλά και το λοιπό προσωπικό, ενώ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι υπεβλήθη σε αυτή τη διαδικασία με απόλυτη ασφάλεια, στον τόπο διαμονής του, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί στην πρωτεύουσα ή σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας όπως γινόταν παλαιότερα. Επίσης σημαντικό είναι και το γεγονός ότι πέρα του κόστους της μετακίνησης, ο ασθενής απέφυγε και το χρονικό διάστημα αναμονής που απαιτείται για να πάρει σειρά σε κάποιο από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας.