Διεθνές Φόρουμ Πιάνου και Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης στη Ρόδο

Από τις 2 έως τις 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το 12ο Διεθνές Φόρουμ Πιάνου Ρόδου και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου, συνδιοργάνωσης του Ωδείου Ρόδου, του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στα 11 χρόνια διεξαγωγής του Διεθνούς Φόρουμ Πιάνου Ρόδου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου, λαμβάνουν μέρος σημαντικοί και διακεκριμένοι καθηγητές μουσικής και σολίστ.

Το μουσικό γεγονός έχει καταστεί θεσμός, δίνοντας ώθηση στην πολιτιστική και μουσική παιδεία του τόπου, ενώ παράλληλα προβάλλει την Ελλάδα και τη Ρόδο στο εξωτερικό.

To Ωδείο Ρόδου επικοινωνεί τη διοργάνωση σε περισσότερες από 200 χώρες, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην προβολή του τόπου, ενώ προάγει την κλασική μουσική, συμβάλλοντας στην εν γένει ανάπτυξη των τεχνών και του πολιτισμού.

Σκοπός των εν λόγω πολιτιστικών δράσεων, είναι η στήριξη και ανάπτυξη των τεχνών και η υποστήριξη δράσεων υπερτοπικής σημασίας. Τέλος, οι εν λόγω εκδηλώσεις συνδράμουν και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης των νησιών.

Πηγή: Tornosnews.gr