Αλβανός κατηγορείται για δύο απόπειρες βιασμού

Για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος νεαρών Αγγλίδων κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη πριν  από έξι χρόνια στην Κω.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ηρακλειδών, οι οποίοι είχαν στη διάθεση τους πληροφορίες τις οποίες και άρχισαν να διερευνούν τον Σεπτέμβριο του 2013.
Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο δράστης αποπειράθηκε δύο φορές να βιάσει Αγγλίδες τουρίστριες ηλικίας – τότε- 20 και 21 ετών αντίστοιχα και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου στις 8 Μαΐου 2019. 

Πιο συγκεκριμένα, στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 τα ξημερώματα ο 29χρονος αλλοδαπός (τότε ήταν 22 ετών), φέρεται ότι αποπειράθηκε να εξαναγκάσει σε συνουσία την 20χρονη, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα στις 14 Σεπτεμβρίου επιχείρησε το ίδιο και με την 21χρονη Βρετανίδα.

Ο δράστης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις πράξεις του καθώς οι δύο γυναίκες έβαλαν τις φωνές και ο 29χρονος τράπηκε σε φυγή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη και αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τις παθούσες κατά την προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται. Ειδικότερα εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 29χρονος ισχυρίστηκε πως με την 20χρονη γνωρίστηκαν σε μπαρ της περιοχής, ήπιαν ένα ποτό μαζί και στη συνέχεια χώρισαν οι δρόμοι τους για να συναντηθούν εκ νέου λίγη ώρα αργότερα. Ο αλλοδαπός δήλωσε ότι αρχικά η Αγγλίδα είχε εκδηλώσει θετική στάση στο να προχωρήσει μαζί του όμως άρχισε να φωνάζει όταν κάποιος άγνωστος πέρασε και τους είδε.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη περίπτωση της 21χρονης που του καταλογίζεται,  ο 29χρονος αρνείται κατηγορηματικά το περιστατικό.
Ο συλληφθείς,  ο οποίος θα πρέπει να σημειωθεί πως διέμενε παράνομα στη χώρα μας, οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω η οποία και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί.