«Η σημασία της Τουρκικής Γλώσσας στα Σώματα Ασφαλείας και στον Νομικό Κόσμο»

«Η σημασία της Τουρκικής Γλώσσας στα Σώματα Ασφαλείας και στον Νομικό Κόσμο»

«Η σημασία της Τουρκικής Γλώσσας στα Σώματα Ασφαλείας και στον Νομικό Κόσμο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 363 ΦΟΡΕΣ

Με ιδιαίτερη προσήλωση και αμείωτο ενδιαφέρον φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών (ΤΜΣ), του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρακολούθησαν την Παρασκευή 12/04/2019 την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Τουρκική Γλώσσα I/II/III/IV/V/VI και είχε θέμα τη συμβολή και τη σημασία της Τουρκικής στα Σώματα Ασφαλείας και στον Νομικό κόσμο στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.

Την πρωτοβουλία και την εποπτεία της ημερίδας είχε η Διδάσκουσα Τουρκικών του ΤΜΣ, κ. Αγγελική Βενετσάνου, η οποία πέραν των ακαδημαϊκών της καθηκόντων, εξυπηρετεί επί σειρά ετών τις ανάγκες διερμηνείας στα Σώματα Ασφαλείας και στο Δικαστήριο στο ζεύγος γλωσσών Ελληνικά - Τουρκικά και το αντίστροφο.

Την ημερίδα άνοιξε η Πρόεδρος του ΤΜΣ, κ. Αικατερίνη Φραντζή, απευθύνοντας χαιρετισμό και ευχαριστίες στους προσκεκλημένους και έπειτα έκανε λόγο για τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι φοιτητές/-τριες του ΤΜΣ, έχοντας διδαχθεί γλώσσες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπως τα Τουρκικά, τα Αραβικά και τα Εβραϊκά.

Στην συνέχεια, μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου ανέλαβαν την παρουσίαση των ομιλητών και έκαναν σύντομη αναφορά στη διαπρεπή επαγγελματική πορεία του καθενός. Ιδιαιτέρως επικοινωνιακοί, επεξηγηματικοί, άμεσοι, προσιτοί και απλοί στο λόγο τους ήταν οι Αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι παρουσίασαν επιχειρηματολογώντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γνωρίζει κανείς τη γλώσσα της γειτονικής χώρας.

Την ημερίδα έκλεισε ο κ. Άκης Δημητριάδης, (Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Νομικός Σύμβουλος των Σωμάτων Ασφαλείας και Επίτιμος Πρόξενος της Φινλανδίας στη Ρόδο), ο οποίος τόνισε ότι είναι ιδιαίτερο προσόν για τους/τις φοιτητές/-τριες του ΤΜΣ η γνώση της Τουρκικής δεδομένης της έλλειψης καταρτισμένων και έμπιστων διερμηνέων.

Τέλος, έκανε αναφορά στο όλο και αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον και στη ραγδαία εξέλιξη αγορών ακινήτων και επιχειρήσεων και των Ελλήνων και των Τούρκων και πως για την επίτευξη όλων αυτών των κερδοφόρων και για τις δύο χώρες στόχων, η μόνη αξιόπιστη λύση είναι ο/η επαγγελματίας, υπεύθυνος/-η και ενημερωμένος/-η διερμηνέας.

Το μόνο βέβαιο είναι πως το φοιτητικό κοινό αποκόμισε πολλές και νέες γνώσεις από την ημερίδα και συνειδητοποίησε τις σημαντικές επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν τα Τουρκικά. Η Διδάσκουσα, κ. Βενετσάνου δεσμεύτηκε για μελλοντικές παρόμοιες δράσεις στο πλαίσιο των μαθημάτων της στο Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε ακόμη

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ

Επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Διαδικτυακή επιμόρφωση σήμερα το απόγευμα από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο