Πρώτo βραβείο σε διαγωνισμό ρομποτικής για τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου

Πρώτo βραβείο σε διαγωνισμό ρομποτικής  για τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου

Πρώτo βραβείο σε διαγωνισμό ρομποτικής για τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 432 ΦΟΡΕΣ

Το 2ο ΓΕΛ Καλύμνου, με την ομάδα STEMKALYMNOS (Νικόδημος Σκαρούλης, Νικολάκης Δημήτρης, Αλαχούζου Μιχαλίτσα), την προπονήτρια εκπαιδευτικό κα Τσιριγώτη Γεωργία και το έργο τους «Ειδοποίηση σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Ελεύθερη Παρουσίαση/ Δευτεροβάθμια, καθώς και το πρώτο βραβείο σαν την καλύτερη συμμετοχή στην κατηγορία της Ελεύθερης Παρουσίασης, στον 3ο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Aegean Robotics Competition 2019 (13-14 Απριλίου στο Καρλόβασι της Σάμου).

Σύμφωνα με τα παιδιά: «Το έργο μας είναι μια συσκευή με τη ν οποία θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή ηλικιωμένων ατόμων με κινητικά προβλήματα (κατάκοιτοι) που ζουν μόνοι τους. Τα άτομα αυτά συνήθως αδυνατούν να χειριστούν τα κινητά ή τα ασύρματα τηλέφωνα, προκειμένου να ειδοποιήσουν τους δικούς τους σε περίπτωση ανάγκης. Με την απλή αυτή διάταξη, η οποία περιέχει 3 κουμπιά που αντιστοιχούν σε 3 επιλογές (απλό τηλεφώνημα, άμεση ανάγκη παρουσίας στο σπίτι και κλήση στον θεράποντα ιατρό), μπορούν να ζητήσουν βοήθεια μέσω sms».

Οι τρεις μαθητές παρουσίασαν το έργο τους μπροστά στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού και απάντησαν με μεγάλη επιτυχία στις ερωτήσεις της.
Το ενδιαφέρον της επιτροπής και του κοινού ήταν μεγάλο, καθώς το έργο αυτό ξεφεύγει από το επίπεδο των αυτοματισμών και προχωράει προς το ΙοΤ (Internet of Things).

Η κατασκευή των παιδιών με τίτλο «Ειδοποίηση σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»
Τώρα ήδη σκέπτονται το επόμενο βήμα, δηλαδή πώς θα εξελίξουν την κατασκευή τους και ίσως πώς να την προωθήσουν στο εμπόριο. Το κόστος της διάταξης κυμαίνεται γύρω στα πενήντα με εξήντα ευρώ, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις με διάφορες παραλλαγές.

Το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος STEMpowering Youth που έγινε για 3η φορά φέτος στο 2ο ΓΕΛ Καλύμνου. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν χορηγήθηκαν από το πρόγραμμα.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΑΝΕΚ Καλύμνου και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της, κ. Διαμαντή, που προσέφερε δωρεάν τη μετακίνηση των μαθητών και των συνοδών τους από την Κάλυμνο στο Μαστιχάρι, και από τη Σάμο στην Κάλυμνο.

Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου, Μαραγκού Αγγελική για την οικονομική (και όχι μόνο) στήριξή της και τον κόσμο που ψήφισε το έργο μας και βοήθησε να λάβουμε τελικά την πρώτη θέση”, αναφέρουν σε δήλωσή τους οι μαθητές που κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό. Να σημειωθεί πως όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής, ενώ ο πρώτος στην κάθε κατηγορία θα πάρει ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ.

Τέλος η καλύτερη συμμετοχή της κατηγορίας Free Style θα παραλάβει ένα ανθρωποειδές ρομπότ, κατάλληλο για εκπαίδευση στη ρομποτική.

Η κατασκευή των παιδιών με τίτλο «Ειδοποίηση σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»
Η κατασκευή των παιδιών με τίτλο «Ειδοποίηση σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Διαβάστε ακόμη

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής