Τρίτο βραβείο Διηγήματος του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ρόδου στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Η ραδιοφωνική ομάδα του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ρόδου (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Altra Voce συμμετείχε στο 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ραδιοφώνου, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 11-13 Απριλίου 2019. Οι μαθητές του σχολείου όλο αυτό το χρονικό διάστημα εργάστηκαν μεθοδικά και με μεγάλη υπομονή για τη διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων δραστηριοτήτων.

Οι δραστηριότητες ήταν οι ακόλουθες: δημιουργία διηγήματος, δημιουργία ραδιοφωνικού μηνύματος (σποτ), συνέντευξη από έναν αφανή ήρωα του τόπου μας, την κ. Σοφία Μανία και ραδιοφωνικό μαγκαζίνο για την τοπική ραδιοφωνία.

Όμως η δημιουργικότητα των μαθητών δε σταμάτησε εκεί αφού η ραδιοφωνική ομάδα επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο, την Τροχαία και το Φυτώριο Ρόδου από όπου πήραν και συνέντευξη. 

Δύο από τους μαθητές με την οικονομική στήριξη του Inner Wheel Ρόδου και της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου κατάφεραν να παρευρεθούν στο Βόλο για να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ. Το σχολείο κατέκτησε το 3ο Βραβείο σύντομου διηγήματος που είχε θέμα το ραδιόφωνο.

Το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο σε όλους και στους άριστους και στους μέτριους και στους διαφορετικούς. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα σημαντικό αλλά και η προσπάθεια.

Οι μαθητές της ραδιοφωνική ομάδας Altra Voce είναι οι Παραής Λουκάς, Παρίσση Ιωάννα, Τόσκα Νικολέτα και Χατζηκώστας Αντώνης. Οι εκπαιδευτικοί που έλαβαν μέρος είναι οι Λουτσιού Ήρα, Τσιρπανλής Σωτήριος και Χαρτερού Σταυριανή.

«Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή του στην προσπάθειά μας το διευθυντή Καλούδη Πανορμίτη, το σύλλογο των διδασκόντων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ρόδου και όλους τους χορηγούς που μας βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού.  Οι χορηγοί μας ήταν οι Inner Wheel Ρόδου, η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, το Yachting Club Cafe, το GranCaffe, το Joy, το βιβλιοπωλείο Μακρής και το Ronda Cafe.   

Το βραβείο του σχολείου μας αφιερώνεται σε όλους τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε δράσεις, που προσπαθούν, επιμένουν και παράγουν το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Μπράβο λοιπόν στη συμμετοχή, μπράβο στην προσπάθεια, μπράβο και στο μέτριο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ρόδου.