Προσέκρουσε στο λιμάνι του Διαφανίου το «Πρέβελης» - Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια του Σαββατοκύριακου

Προσέκρουσε στο λιμάνι  του Διαφανίου το «Πρέβελης» - Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια του Σαββατοκύριακου

Προσέκρουσε στο λιμάνι του Διαφανίου το «Πρέβελης» - Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια του Σαββατοκύριακου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 896 ΦΟΡΕΣ

Δεν θα εκτελεστούν τα προγραμματισμένα μέχρι και το Σαββατοκύριακο δρομολόγια του Ε/Γ/- Ο/Γ «Πρέβελης» στα νησιά μας, εξαιτίας των ζημιών που υπέστη από την πρόσκρουσή του στο λιμάνι «Διαφάνι» της Καρπάθου!

Έντονες αντιδράσεις από κατοίκους και φορείς της Κάσου οι οποίοι ζητούν να μην μείνουν απομονωμένοι τις ημέρες αυτές των εορτών!

Όπως είναι γνωστό, προχθές το απόγευμα και ενώ το «Πρέβελης» βρισκόταν σε διαδικασία πρόσδεσης στο λιμάνι «Διαφανίου» στην Κάρπαθο, το πλοίο προσέκρουσε στον προβλήτα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρωγμής στο εξωτερικό περίβλημα της πρύμνης κάτω από τον καταπέλτη, μήκους περίπου 130cm και πλάτους περίπου 10cm.

Το εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο με εβδομήντα πέντε (75) μέλη πληρώματος και ογδόντα δύο (82) επιβάτες, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Διαφανίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Καρπάθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ στη συνέχεια του επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου, κενό επιβατών, για το λιμάνι της Ρόδου.

Οι επιβάτες διανυκτέρευσαν στην Κάρπαθο και χθες επρόκειτο να προωθηθούν στους προορισμούς τους, με μέριμνα της εταιρείας, κάτι που όμως λόγω καιρικών συνθηκών δεν είχε γίνει μέχρι το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, από την ΑΝΕΚ (ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου) εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία γίνονταν γνωστό ότι «τα δρομολόγια με το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ την Πέμπτη 18/04/2019 από Ρόδο προς Χάλκη-Διαφάνι-Κάρπαθο-Κάσο-Ανάφη-Σαντορίνη-Μήλο-Πειραιά και την Παρασκευή 19/04/2019 από Πειραιά πρός Μήλο-Σαντορίνη-Ανάφη-Ηράκλειο-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο θα παραμείνουν ανεκτέλεστα».

Ωστόσο το περιστατικό αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση κατοίκων επιχειρηματιών και φορέων στην Κάσο, οι οποίοι εκφράζουν τους φόβους και την ανησυχία τους, για το ενδεχόμενο να μείνουν απομονωμένοι αλλά και να αντιμετωπίσουν σοβαρές ελλείψεις σε βασικά αγαθά, στο νησί.

Έτσι μετά το ατυχές συμβάν της πρόσκρουσης του «Πρέβελης» και εν όψει των ημερών του Πάσχα, συνήλθε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών, Επιχειρηματιών και Εμπόρων Κάσου, εκφράζοντας την ανησυχία των μελών του κατ’ επέκταση όλων των κατοίκων του νησιού μπροστά στο διαφαινόμενο αποκλεισμό κατοίκων και επισκεπτών που θα ήθελαν να περάσουν τις Άγιες αυτές Μέρες στο νησί αλλά και στο ενδεχόμενο έλλειψης που ίσως παρατηρηθεί σε αγαθά και φάρμακα.

Έτσι το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μαζί με το Δήμο Ηρωικής Νήσου Κάσου, το Επαρχείο και την Περιφέρεια, έκαναν αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και την ακτοπλοϊκή εταιρεία να βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη