Ρόδος: Πρόβλημα στον εφοδιασμό της τοπικής αγοράς

Ρόδος: Πρόβλημα στον εφοδιασμό της τοπικής αγοράς

Ρόδος: Πρόβλημα στον εφοδιασμό της τοπικής αγοράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1380 ΦΟΡΕΣ

Έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου

Έκτακτο δρομολόγιο προς Ρόδο προγραμματίζει η εταιρεία Attica Group για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον εφοδιασμό της αγοράς του νησιού μας μετά τις διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου για προβλήματα στη μεταφορά προϊόντων και εμπορευμάτων.

Όπως δήλωσε χτες στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Νίκος Μπόνης, μετά από επικοινωνία που είχε με διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, του έκαναν γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτο δρομολόγιο με πλοίο της, μετά από τροποποίηση προγραμμάτων και αυτό ίσως να γίνει και σήμερα, προκειμένου να μεταφερθούν από τον Πειραιά προϊόντα και εμπορεύματα που παραμένουν εκεί για πολλές μέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες μεταφέρονται μόνο ευπαθή προϊόντα, ελλείψει χώρων στο πλοίο της εταιρείας που έρχεται στη Ρόδο, και όχι νταλίκες με άλλα είδη, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα με τον εφοδιασμό της αγοράς και φυσικά να σημειώνονται παράπονα από τον εμπορικό κόσμο που και λόγω εορτών δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους πελάτες του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει και πριν από περίπου μία εβδομάδα δύο έκτακτα δρομολόγια για να λύσει το πρόβλημα, όμως επειδή η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς και φέτος, αποδείχτηκε ότι τελικά δεν κάλυψαν τις ανάγκες της αγοράς.

Πάντως σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από την 1η Μαΐου θα δρομολογηθεί και δεύτερο πλοίο στη γραμμή για την κάλυψη των αναγκών, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, καθώς το καλοκαίρι πάντα η περιοχή ενισχύεται με πρόσθετα δρομολόγια.

Υπάρχει βέβαια και το πλοίο «Πάτμος» το οποίο όμως εκτελεί το δρομολόγιο της άγονης γραμμής και δε φορτώνει νταλίκες για Ρόδο. Σήμερα λόγω έλλειψης χώρου η εταιρεία αναγκαστικά φορτώνει στο πλοίο της μόνο μία νταλίκα για κάθε πρακτορείο, κάτι που φυσικά δεν αρκεί για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπόνης εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, έστειλε χτες επιστολή στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και συγκεκριμένα στον Επιτελικό Εμπορικό Διευθυντή της Attica Group Διονύση Θεοδωράτο ζητώντας να λυθεί το πρόβλημα με τον εφοδιασμό της αγοράς του νησιού, αναφέροντας τα εξής: «Αξιότιμε κύριε Θεοδωράτε, Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων και έντονων διαμαρτυριών, για την κατάσταση, η οποία επικρατεί με την τροφοδοσία της αγοράς της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, δεχόμαστε καταγγελίες για υπερβολικές καθυστερήσεις στην άφιξη των εμπορευμάτων, λόγω μη επάρκειας θέσεων φορτηγών στα πλοία της γραμμής.
Δεδομένου ότι, βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής σεζόν και δεδομένου ότι ήδη διανύουμε την πασχαλινή περίοδο και τα καταστήματα θα πρέπει να τροφοδοτηθούν σωστά, αιτούμεθα-ζητούμε να προστεθούν, όσα δρομολόγια κρίνετε απαραίτητο, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση άμεσα, για να μπορέσει η αγορά να αντεπεξέλθει, στις ανάγκες του εμπορικού κόσμου.
Σας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Φωτογραφία Μιχάλης Λοΐζος

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο