Δικαιώθηκε για πρόστιμο 361.000 ευρώ σε αυθαίρετη οικοδομή στη Ρόδο

Δικαιώθηκε για πρόστιμο 361.000  ευρώ σε αυθαίρετη οικοδομή στη Ρόδο

Δικαιώθηκε για πρόστιμο 361.000 ευρώ σε αυθαίρετη οικοδομή στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2001 ΦΟΡΕΣ

Συμπατριώτης μας προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να αναστείλει την πληρωμή προστίμου ύψους 361.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί και καλούνταν να πληρώσει για αυθαίρετη οικοδομή και δικαιώθηκε!

Δεκτή έγινε από το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου η αίτηση αναστολής εκτέλεσης την οποία κατέθεσε συμπολίτης μας, με την οποία ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης προστίμου ύψους 361.693,34€ το οποίο του είχε επιβληθεί και αφορούσε ανέγερση και διατήρηση αυθαίρετης οικοδομής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση, ο συμπολίτης μας είχε αναγείρει από το έτος 2003 με νόμιμη οικοδομική αδεία που είχε εκδώσει, τετραώροφη οικοδομή, η οποία όμως, μετά από την ανέγερση του κτιρίου, ακυρώθηκε αμετάκλητα το 2013 με σχετική απόφαση που λήφθηκε από την Ολομελεία του ΣτΕ.

Το δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση αυτή, με την αιτιολογία ότι «παρότι η σχετική άδεια εξεδόθη νομότυπα , εντούτοις ο τυπικός νόμος ο οποίος απετέλεσε το νομικό θεμέλιο εκδόσεώς της κρίθηκε ως αντισυνταγματικός», με αποτέλεσμα, μετά την ακύρωση της αδείας, να επιβληθεί στο συμπολίτη μας, πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτου οικοδομής συνολικού ύψους 361.693,34€.

Ο συμπολίτης μας τότε με αίτηση και συμπληρωματικό υπόμνημα που κατέθεσε στο αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο, επικαλέστηκε «τη βασιμότητα της ασκηθείσης ανακοπής του», υποστήριξε ότι «προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εκδόσεως της οικοδομικής αδείας και ανεγέρσεως της οικοδομής, ενεργώντας καλοπίστως και επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στις πράξεις της Διοίκησης, ενώ σε κάθε περίπτωση, το πρόστιμο του επεβλήθη παρότι η συγκεκριμένη οικοδομή πληρούσε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις της κατ’εξαίρεσιν νομιμοποίησής της».

Το Δικαστήριο, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεση του και διαγιγνώσκοντας την πρόδηλη βασιμότητα των λόγων ανακοπής του αιτούντος, έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του συμπολίτη μας, αναστέλλοντας την εκτέλεση του υψηλότατου αυτού προστίμου που του είχε επιβληθεί.

Την υπόθεση χειρίστηκαν οι δικηγόροι κ.κ Δημήτριος Βερβέρης, Ιωάννης Χριστοφορίδης και Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Διαβάστε ακόμη

Αρκετά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο Νότιο Αιγαίο

Διαλέξεις κι ενημερωτικές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα σχολεία (Φωτορεπορτάζ)

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας στην Κάλυμνο και τη Λέρο

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας