Μέχρι και σήμερα το εορταστικό ωράριο στη Ρόδο

Μέχρι και σήμερα  το εορταστικό ωράριο στη Ρόδο

Μέχρι και σήμερα το εορταστικό ωράριο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 716 ΦΟΡΕΣ

Τελευταία μέρα εφαρμογής του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων θα είναι η σημερινή, καθώς σύμφωνα με απόφαση του εμπορικού συλλόγου Ρόδου την Κυριακή και τη Δευτέρα αυτά θα παραμείνουν κλειστά.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Μεγάλο Σάββατο 27 του μήνα τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, για τις τελευταίες αγορές των καταναλωτών ενώ από την Τρίτη 30 Απριλίου επανέρχεται το θερινό ωράριο σύμφωνα με το οποίο η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δεν μπορεί να ξεπερνά από Δευτέρα έως Παρασκευή την 21.00 και το Σάββατο την 20.00

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις
Εξάλλου την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 2 Μαΐου θα ξεκινήσουν στη Ρόδο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν για διάστημα δύο εβδομάδων, δηλαδή μέχρι τις 15 του μήνα.

Στο πλαίσιο του νόμου τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή, δηλαδή στις 5 Μαΐου και να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Σε σχετική ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου Ρόδου, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η εαρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, πραγματοποιείται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και ότι οι 15 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες και γι’ αυτό τον λόγο οι εκπτώσεις ξεκινήσουν την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 και θα λήξουν την Τετάρτη, 15 Μάϊου 2019.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4177/2013 (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000€) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών