Έκθεση φωτογραφίας: «Οπτικές Συνθέσεις και Αντιθέσεις» στη Ρόδο

Έκθεση φωτογραφίας: «Οπτικές Συνθέσεις και Αντιθέσεις» στη Ρόδο

Έκθεση φωτογραφίας: «Οπτικές Συνθέσεις και Αντιθέσεις» στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 414 ΦΟΡΕΣ

Από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου με τη συνδρομή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Υποτροφιών Ρόδου “Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου”

Οι μαθητές-τριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Ρόδου στο πλαίσιο του μαθήματος Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων (ΖΔΔ) αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη φωτογραφία.

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Ευδοκίας Κεφάλα και κ. Κωνσταντίνας Κωνσταντακοπούλου προσπάθησαν στο πλαίσιο του μαθήματος να εξερευνήσουν το μαγικό κόσμο της φωτογραφίας, να μιλήσουν για την ιστορία της, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές τεχνικές και θεματικές φωτογραφίας και να πειραματιστούν.

Η φρέσκια ματιά, η εναλλακτική προσέγγιση, ο πειραματισμός είχαν ως αποτέλεσμα τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην έκθεση. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν συγκεκριμένα τα εξής:
«Ευχαριστούμε πολύ το Ίδρυμα Σταματίου και ιδιαίτερα τον εκπαιδευτή του Εικαστικού Εργαστήριου Φωτογραφίας Φ.Ο.Σ, Μάκο για την τιμή που μας έκανε να συμμετέχουμε σε αυτή την έκθεση φωτογραφίας.

Εγκαίνια Σάββατο 11 Μαΐου 2019, 19:00
Είσοδος Ελεύθερη
Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου του Ιδρύματος Υποτροφιών Ρόδου»

«Τ’ άσπρο ξωκλήσι στην πλαγιά, κατάγναντα στον ήλιο»
Τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Σταματίου, στο πλαίσιο των μαθημάτων φωτογραφίας στα Εικαστικό Εργαστήρι Φωτογραφίας του Ιδρύματος Σταματίου και με τη βοήθεια του εκπαιδευτή τους, φωτογράφου Μάκο Τσιμέττα, εξερευνούν τα φωτεινά, άσπρα ξωκλήσια της Ρόδου, την αρχιτεκτονική τους, την ιστορία τους και τον συμβολισμό τους. Μια διαφορετική προσέγγιση με φόντο τη θάλασσα και την καταπράσινη φύση. Ξωκλήσια, άλλοτε μικρά ολόλευκα με κεραμιδωτές σκεπές, και άλλοτε πιο λευκά από το απόλυτο λευκό. Κάποια εύκολα προσβάσιμα και κάποια μόνο διά θαλάσσης. Μαγικά απλωμένα και σιωπηλά, να μας θυμίζουν την απαράμιλλη ομορφιά τους

Εγκαίνια Σάββατο 11 Μαΐου 2019, 19:00
Είσοδος Ελεύθερη
Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου του Ιδρύματος Υποτροφιών Ρόδου»

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών