Στο εδώλιο 36χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Στο εδώλιο 36χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Στο εδώλιο 36χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 736 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει 36χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος φέρεται ως ένα από τα «κεντρικά» πρόσωπα στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την κωδική ονομασία «WEB OF DRUGS» που είχε εξιχνιαστεί το φθινόπωρο του 2017 στον Αρχάγγελο, και η εκδίκαση της ολοκληρώθηκε πριν από τρεις μήνες.

Ο 36χρονος Αλβανός που διέφευγε της σύλληψης εντοπίστηκε από τις διωκτικές αρχές της Πάτρας μόλις ολοκληρώθηκε η δίκη (στις 11 Φεβρουαρίου 2019) και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου και κρατείται.

Ο αλλοδαπός προσδιορίστηκε να καθίσει και αυτός στο εδώλιο του αρμόδιου δικαστηρίου στις 13 Μαΐου 2019, προκειμένου να λογοδοτήσει για την υπόθεση.

Σημειώνεται πως η υπόθεση είχε διαλευκανθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, οι οποίοι κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν συνομιλίες, επαφές και σημειώσεις που βρήκαν στην κατοχή των 7 συλληφθέντων με 271 τουλάχιστον άτομα, που κατοικούν σε όλο το νησί της Ρόδου και οι οποίοι φέρονταν να είχαν «πάρε – δώσε» με κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά.

Η αντίστροφη μέτρηση – σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία -ξεκίνησε να γίνεται σταδιακά τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2017.
Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν αρχικά επτά μέλη, τα οποία φέρονταν να ανήκουν σε πολυμελές κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη της Ρόδου, τη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου.

Η πολύκροτη υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται στα μέσα Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019 με την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο έκρινε αθώους 17 κατηγορούμενους, ένοχους αλλά ατιμώρητους τρεις, επέβαλλε ποινές κάθειρξης σε δύο εμπλεκόμενους, και στους λοιπούς ποινές φυλάκισης.

Συγκεκριμένα, ο 72χρονος από την Αθήνα που φέρεται ως ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ και 59χρονος από τον Αρχάγγελο κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ με την έφεση επίσης να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση επέβαλλε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή σε 52χρονο με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισης του μία φορά το δίμηνο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της επίβλεψης επιμελητή κοινωνικής αρωγής, φυλάκιση 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους σε 52χρονο από τον Αρχάγγελο, ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη σε 31χρονο, φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με όρους σε 40χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής, φυλάκιση 5 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε επίσης σε δύο 45χρονους.

Επίσης το δικαστήριο επέβαλλε σε δύο κατηγορούμενους φυλάκιση 4 ετών με τριετή αναστολή, σε έναν ακόμη κατηγορούμενο φυλάκιση 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ την οποία αναστέλλει επί τριετία, σε επτά κατηγορούμενους φυλάκιση 3 μηνών με τριετή αναστολή, σε τέσσερις εμπλεκόμενους φυλάκιση 2 μηνών με τριετή αναστολή και σε δύο εμπλεκόμενους φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή. Σημειώνεται πως το δικαστήριο απάλλαξε τους εμπλεκόμενους από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και από τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών (κατ’ επάγγελμα) καθώς όπως είπε δεν στοιχειοθετείται, έκρινε ένοχους αρκετούς κατηγορούμενους ως τοξικομανείς και για αυτούς που τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης ορισμένων μηνών τους μετέτρεψε τις κατηγορίες σε πλημμέλημα.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο