Την αποκομιδή των απορριμμάτων ζητούν από τον δήμο οι ΡΟΜΑ

Την αποκομιδή των απορριμμάτων ζητούν από τον δήμο οι ΡΟΜΑ

Την αποκομιδή των απορριμμάτων ζητούν από τον δήμο οι ΡΟΜΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1124 ΦΟΡΕΣ

Την αποκομιδή των σκουπιδιών από τον οικισμό των ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο, ζητά ο εκπρόσωπός τους κ. Ευριπίδης Στηροκλέας, με επιστολή του στο δήμαρχο Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκο.

Συγκεκριμένα αναφέρει σ’ αυτήν τα εξής:
“Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,
Σε συνέχεια των επιστολών που έχουμε στείλει τα τελευταία χρόνια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του οικισμού των Ρομά και την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου ώστε να μπορέσουμε να εντάξουμε τα μέλη της κοινότητάς μας βαθμιαία και ομαλά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Και μέχρι τη λύση της μετεγκατάστασης που έχει δρομολογηθεί, πρέπει να υπάρξουν λύσεις σε βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με το βιοτικό μας επίπεδο και τις συνθήκες διαβίωσης.

Εξαιτίας της έλλειψης κάδων, που ποτέ δεν τοποθετήθηκαν στον οικισμό μας, παρά τις εκκλήσεις, τα σκουπίδια του οικισμού συσσωρεύονται σε διάφορα σημεία ανεξέλεγκτα και αποτελούν εστίες δυσοσμίας και μόλυνσης. Με τις βροχές και τον αέρα διασκορπίζονται σε κάθε σημείο του καταυλισμού. Με δεδομένο ότι η θερμοκρασία αυξάνεται ο κίνδυνος για την υγεία των παιδιών μας αυξάνεται όπως και για όλους.

Ζητάμε την αποκομιδή των σκουπιδιών επειγόντως και σε τακτική βάση για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ζητάμε ακόμα κάδους μεγάλους και ανακύκλωσης για την συγκέντρωση των σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων για τα σπίτια.
Σε αναμονή των ενεργειών σας

Μετά τιμής
Ο πρόεδρος
Ευριπίδης Στηροκλέας”.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο