Πρώτος ποδηλατικός αγώνας αντοχής RC 258 “Passion for cycling in Rhodes Island”

Μετά από τις δύο επιτυχημένες διεθνείς ποδηλατικές διοργανώσεις που έλαβαν χώρα τον Μάρτιο στο νησί των Ιπποτών, η Ρόδος, βρέθηκε και πάλι στον ποδηλατικό χάρτη με έναν νέο αγώνα, καθώς τα οφέλη από μία τέτοια διοργάνωση δεν είναι μόνον αθλητικά αλλά και τουριστικά!

Η εταιρεία Zeotec Rodos Cycling και ο ποδηλατικός όμιλος Ροδήλιος διοργάνωσαν από κοινού χθες τον 1ο ποδηλατικό αγώνα αντοχής επί δημοσίας οδού (ανοιχτό στο ευρύ κοινό) με τη διακριτική ονομασία RC258. Ο Χώρος εκκίνησης του αγώνα ήταν το Ιστορικό ποδηλατοδρόμιο που βρίσκεται εντός του Σταδίου « Διαγόρας» και η χιλιομετρική απόσταση που κάλυψαν οι ποδηλάτες ήταν  80 km, 162 km και 258.

Στόχος του αγώνα ήταν η εναλλακτική προβολή της Ρόδου στο ευρωπαϊκό κοινό ως ποδηλατικού προορισμού,  και έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι την ποδηλατική κουλτούρα η οποία διαχέεται σε όλο το νησί και το κατατάσσει στην κορυφή της Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου. Για τον ποδηλατικό αγώνα οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: «Αποτελεί δε λαμπρή ευκαιρία να αποδείξουμε  έμπρακτα την αγάπη μας για τον ποδηλατικό τουρισμό.

Σε αυτό το Ποδηλατικό ραντεβού του 1ου Ποδηλατικού Αγώνα Αντοχής RC258 καλούμε όλους τους φίλους της ποδηλασίας να δώσουν το “παρών” και να χαρούν τα οφέλη που χαρίζει το άθλημα της ποδηλασίας σε όσους αγαπούν το ποδήλατο και τον εναλλακτικό τρόπο ζωής!»