Στο Προεδρικό Μέγαρο τρεις Ρόδιοι μικροί καλλιτέχνες  της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Τους μικρούς καλλιτέχνες της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, ανάμεσά τους και τρεις Ρόδιους μαθητές, την Αμαλία Παπακαλοδούκα μαθήτρια Νηπιαγωγείου, τον Άγγελο Πετρίδη, μαθητή Δημοτικού και τη Διονυσία Πετρίδη, μαθήτρια Γυμνασίου, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 3 Μαΐου 2019 ο Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριος Προκόπης Παυλόπουλος για να δεχθεί τα έργα που φιλοτέχνησαν με αφορμή την Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής που τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ του.
 
Αναφερόμενος στην Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής ευχήθηκε «να έχει μακρά συνέχεια και να επεκτείνεται ολοένα και περισσότερο στον Κόσμο», τονίζοντας ότι «η πρωτοβουλία αυτή και η τέχνη των παιδιών μαζί ξεπερνάει, κατά πολύ, τα σύνορά μας. Και αυτό είναι για την Ελλάδα κάτι το αυτονόητο. Γιατί η Ελλάδα, ιδίως στο Πνεύμα, στην Τέχνη, δεν έχει σύνορα.

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος εξήρε «τη συνεισφορά τόσο των διοργανωτών της Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής, όσο και των γονέων των παιδιών, που τα στηρίζουν σε κάθε τους βήμα».
Και για αυτό, ορθώς η πρωτοβουλία που έχετε πάρει φέρει τον τίτλο Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής. Το αξίζετε» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, κυρία Αικατερίνα Λέγγου ανέφερε: «Η συνάντηση αυτή έγινε με αφορμή την Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής που διοργανώνουμε ως Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και για αυτό θελήσαμε να τον δούμε κι από κοντά για να του προσφέρουμε ένα ευχαριστήριο δώρο».

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στη Ρόδο και έχει ως βασικό στόχο την προώθηση και ενθάρρυνση της παιδικής τέχνης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη νέα γενιά της χώρας μας.
Με τη διοργάνωση ποικίλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, θεματικών διαγωνισμών, εκθέσεων ζωγραφικής και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, απελευθερώνουμε την έκφραση των παιδιών μέσα από τη μητρική τους γλώσσα, την τέχνη.
Μετά την παραχώρηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου των ισόγειων χώρων της Βίλλας Κορώνα επί της Πλατείας Κουντουριώτου, θα φιλοξενείται εκεί μόνιμα η ανεκτίμητη συλλογή Έργων παιδικής Τέχνης της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας.

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας συνεργάζεται με ένα δίκτυο εκπαιδευτικών οργανισμών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εκπαίδευσης, της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, της διεθνούς εκπροσώπησης της χώρας μας σε πολιτιστικά προγράμματα και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Για τη διεξαγωγή των προγραμμάτων της, η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας συνεργάζεται ανάμεσα σε άλλους με το Κέντρο Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα, τον Οργανισμό Νεολαίας των Ηνωμένων Εθνών, την UNESCO E-PLATFORM, κτλ..