Εθελοντική Αιμοδοσία ΓΕΛ Αρχαγγέλου αφιερωμένη στη μνήμη του Τσαμπίκου Δανά

Εθελοντική Αιμοδοσία ΓΕΛ Αρχαγγέλου αφιερωμένη στη μνήμη του Τσαμπίκου Δανά

Εθελοντική Αιμοδοσία ΓΕΛ Αρχαγγέλου αφιερωμένη στη μνήμη του Τσαμπίκου Δανά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 406 ΦΟΡΕΣ

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος των Καθηγητών και οι μαθητές-τριες του Γενικού Λυκείου Αρχαγγέλου διοργανώνουν την «3η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας», που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Γενικού Λυκείου Αρχαγγέλου την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τη 1:00 μ.μ.

Νοιάζομαι και Δρω είναι η στάση ζωής που υιοθέτησαν οι μαθητές/ τριες και οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Αρχαγγέλου την τρέχουσα σχολική χρονιά, στo πλαίσιo του προγράμματος εθελοντισμού «Νοιάζομαι και Δρω» που υλοποιείται από το ίδρυμα Λαμπράκη και τον οργανισμό «DESMOS».

Ο εθελοντισμός εξυπηρετεί τους βασικούς σκοπούς της παιδείας μας, αφού μεταξύ αυτών είναι και η διάπλαση των μαθητών προκειμένου να γίνουν ελεύθεροι και υπεύθυνοι πολίτες. Ο εθελοντισμός αφού αποτελεί έναν ενεργό τρόπο παρέμβασης στο κοινωνικό γίγνεσθαι που αναπτύσσεται πέρα από κάθε είδους σκοπιμότητες.

Σε μια αισιόδοξη προοπτική θα λέγαμε ότι οι ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες αποτελούν την ελπίδα για σημαντικές αλλαγές γύρω μας. Η ελπίδα, δηλαδή, που επιδιώκουμε να φέρουν οι μαθητές μας.

Προσπαθώντας να θεσμοθετήσουν, λοιπόν, την έννοια του εθελοντισμού στην Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου οι μαθητές/-τριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους διοργανώνουν μεταξύ άλλων δράσεών τους, για δεύτερη συνεχόμενη φορά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, εθελοντική αιμοδοσία. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την ύψιστη μορφή ανιδιοτελούς προσφοράς, δεδομένου ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο υποκατάστατο του αίματος και ο μόνος που μπορεί να προσφέρει αίμα είναι ο άνθρωπος.

Ο στόχος των μαθητών/-τριών και των εκπαιδευτικών είναι η εθελοντική αιμοδοσία να γίνεται συστηματικά δύο φορές το χρόνο στην τοπική κοινότητα Αρχαγγέλου σε καθορισμένες ημερομηνίες ώστε να γνωρίζουν οι εθελοντές αιμοδότες της περιοχής ότι θα έχουν «ραντεβού» με την αιμοδοσία κάθε χρόνο το Δεκέμβριο και το Μάιο.

Παρακαλούμε τους φίλους εθελοντές που θα έρθουν να έχουν μαζί τους τον αριθμό του ΑΜΚΑ προκειμένου να γίνει η καταχώριση των στοιχείων τους στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών.
Είναι σημαντικό οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ (εξάωρο ύπνο), να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ και να έχουν φάει πρωινό.
Δεν μπορούν να δώσουν αίμα όσοι έχουν κάνει τατουάζ τους τελευταίους έξι μήνες ή έχουν κάνει κάποιο τρύπημα.

Η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μαθητή του σχολείου Τσαμπίκου Δανά του Γεωργίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
ΓΙΑ ΔΑΝΑ ΤΣΑΜΠΙΚΟ

Στη θλιβερή είδηση του θανάτου του μαθητή μας Δανά Τσαμπίκου του Γεωργίου, ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Αρχαγγέλου, κατόπιν πρόσκλησης του Διευθυντή και του Υποδιευθυντή, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να παραστεί σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Αρχαγγέλου στη νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος μαθητή.
2. Να αφιερώσει στη μνήμη του Τσαμπίκου Δανά τη δενδροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου μας καθώς και την 3η ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που θα υλοποιηθεί στις 10 Μαΐου 2019 εντός του σχολείου.

Ο σύλλογος Διδασκόντων
του ΓΕΛ Αρχαγγέλου
Ο Διευθυντής
Ευαγγελίδης Παναγιώτης.

Διαβάστε ακόμη

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου έβαψαν πασχαλινά αυγά για τη Δομή Συσσιτίου του δήμου

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»