Για διακεκριμένες κλοπές θα δικαστεί 33χρονη Αλβανίδα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν την προσεχή Δευτέρα, 32χρονη από την Αθήνα και 33χρονη αλλοδαπή από την Αλβανία, κατηγορούμενες για διακεκριμένες κλοπές.

Οι δύο γυναίκες είχαν έρθει το φθινόπωρο του 2016 για τουρισμό στο νησί μας, και παράλληλα αποφάσισαν να μπουν και σε μερικά σπίτια και να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα προκειμένου να … βγάλουν τα έξοδα τους!

Η υπόθεση τους εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2017 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου κρίθηκαν ένοχες και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών για τις κλοπές και 10 μήνες φυλάκιση για την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας που τις βάραινε, ενώ αθωώθηκαν για την κατηγορία της απείθειας. Οι εφέσεις και για τις δύο δεν είχαν αναστέλλουσα δύναμη και έτσι πήραν το δρόμο για τις φυλακές. 

Ωστόσο άσκησαν εφέσεις οι οποίες προσδιορίστηκαν να εκδικαστούν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 13 Μαΐου 2019.
Η σύλληψη των δύο γυναικών έγινε στις 3 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού.

Οι ίδιες αφίχθησαν το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2016 αεροπορικώς από την Αθήνα στο νησί μας και αφού ενοικίασαν ένα ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται ευκολότερα, έπιασαν … δουλειά!

Συγκεκριμένα, η 33χρονη και η 32χρονη κατηγορούνται ότι μετέβησαν στην Ιαλυσό όπου επιχείρησαν αρχικά να εισέλθουν σε σπίτι της περιοχής στο οποίο απουσίασαν οι ένοικοι του, όμως δεν τα κατάφεραν καθώς ήταν καλά κλειδωμένο. Στη συνέχεια πήγαν σε ένα δεύτερο, εκεί όμως βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον ιδιοκτήτη και χρησιμοποιώντας μία δικαιολογία τράπηκαν σε φυγή. 

Στο τρίτο σπίτι όμως που επέλεξαν περίπου το μεσημέρι, τα κατάφεραν καθώς οι ιδιοκτήτες έλειπαν και οι δύο γυναίκες μπήκαν μέσα από παράθυρο και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.

Οι δράστιδες έβαλαν τα κλοπιμαία μέσα στο όχημα και κατά την μετακίνηση τους, τους σταμάτησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού που έκαναν περιπολία και είχαν αντιληφθεί ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με τις δύο γυναίκες.

Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία και οι δύο δράστιδες οδηγήθηκαν στο Τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες είναι γνωστές τόσο στην Αττική όσο και σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας μας (Λάρισα, Γρεβενά, Κοζάνη, Χίο κ.α.) καθώς και εκεί έχουν αναπτύξει παρόμοια «δραστηριότητα»!

Απολογούμενες στην ανακρίτρια Ρόδου, οι δύο γυναίκες είχαν αρνηθεί όλα όσα τους καταλογίζονται πλην της μίας κλοπής που έχουν διαπράξει.
Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας πάντως και οι δύο είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενες.