Για πλαστογραφία και απάτη κατηγορείται 71χρονος Ισραηλινός

Για πλαστογραφία και απάτη κατηγορείται 71χρονος Ισραηλινός

Για πλαστογραφία και απάτη κατηγορείται 71χρονος Ισραηλινός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 316 ΦΟΡΕΣ

Για υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης την οποία διέπραξε στη Ρουμανία, κατηγορείται 71χρονος υπήκοος Ισραήλ ο οποίος συνελήφθη στη Ρόδο!

Σε βάρος του 71χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό έγγραφο με το οποίο και κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία σε βάρος του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος με καταγωγή από το Ισραήλ κατηγορείται για πλαστογραφία επίσημων εγγράφων και εγκλήματα κατά της νομιμότητας και εξαπάτηση, σύμφωνα με τον Ρουμανικό Ποινικό Κώδικα.

Για τις πράξεις αυτές τις οποίες φέρεται να διέπραξε στη Ρουμανία το 2001, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο της χώρας, το 2011 σε φυλάκιση 3 ετών. Καθώς όμως δεν έχει εκτίσει την ποινή του εκδόθηκε σε βάρος του ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο. Έτσι στις 6 Μαΐου το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Κιουρτζή όπου δήλωσε ότι δεν συναινεί για την έκδοσή του καθώς η ποινή που του έχει επιβληθεί είχε ανασταλεί και επίσης επειδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την έκδοσή του.

Ο 71χρονος αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παράδοσης του διαβατηρίου του και της διαμονής του σε ξενοδοχείο του νησιού μας, έως ότου αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου για το αν τελικά θα εκδοθεί ή όχι.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο