Η Νίσυρος επελέγη και φέτος για την διεξαγωγή του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια»

Η Νίσυρος επελέγη και φέτος για την διεξαγωγή του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια»

Η Νίσυρος επελέγη και φέτος για την διεξαγωγή του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 460 ΦΟΡΕΣ

Η Νίσυρος επελέγη και φέτος για την διεξαγωγή του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια» που θα γίνει το καλοκαίρι 2019.

Τα Αθλητικά Μονοπάτια είναι ένα πρόγραμμα προώθησης της αθλητικής παιδείας, μέσωδράσεων που προάγουν την ψυχική και σωματική υγεία. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται από τη Μονάδα Αθλητικής Αριστείας & την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2015 σε νησιά της άγονης γραμμής, προσφέροντας μαζί με τις υπηρεσίες και τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό (26-νησιά, 3000 παιδιά) και διεξάγεται φέτος για πέμπτη χρονιά. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργική ενασχόληση των παιδιών με έμφαση στην ανάπτυξη των αθλητικών και κιναισθητικών δεξιοτήτων τους και την ενίσχυση της αθλητικής τους κουλτούρας.

Για την υλοποίηση του προγράμματος επιλεγμένοι καθηγητές φυσικής αγωγής επιμορφώνονται σε θέματα άσκησης, διατροφής και υγείας, ειδικά διαμορφωμένα για τους πληθυσμούς των περιοχών διεξαγωγής του, ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν σκακιστές και άλλες ειδικότητες.

Για την επιτυχή ολοκλήρωσή τους εκπαιδεύτηκαν και κατευθύνθηκαν μια πλειάδα εξειδικευμένων συνεργατών: καθηγητές φυσικής αγωγής, ναυαγοσώστες, γιατροί, διατροφολόγοι, θεατρολόγοι, ψυχολόγοι, σκακιστές, εισηγητές ρομποτικής, κ.ά

Το πρόγραμμα θα αρχίσει την 1η Ιουλίου και θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων και προγραμματίζεται να διεξάγεται καθημερινά από τις 09:30-13:30 & 18:00-20:00 στους επιλεγμένους χώρους (παραλία &σχολείο) από ομάδα επιλεγμένων επαγγελματιών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: εκμάθηση ασφαλούς κολύμβησης, αθλητικές

δραστηριότητες, πνευματικές δραστηριότητες, όπως το σκάκι, διαδραστική γνωριμία και εξοικείωση με άτομα με αναπηρία.

Τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος Αθλητικά Μονοπάτια τα προηγούμενα χρόνια, καταγράφηκαν από επιστημονικούς συνεργάτες του προγράμματος τόσο σε επίπεδο κιναισθητικής, όσο και ψυχοσωματικής βελτίωσης. Κοινωνικοποίηση, ομαδική δράση, ανάδειξη φυσικών ικανοτήτων των παιδιών, διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στην άσκηση και την υγεία, είναι μερικά από τα πιστοποιημένα ευεργετήματα του προγράμματος.

Διαβάστε ακόμη

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης