Πιάνουν δουλειά τη Δευτέρα οι εποχικοί για την πυροπροστασία

Από την ερχόμενη Δευτέρα πιάνουν δουλειά τα 53 άτομα που προσλήφθηκαν με τετράμηνη σύμβαση στο Δήμο της Ρόδου για να αξιοποιηθούν στον τομέα της πυροπροστασίας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο μέσα στον Απρίλιο, και χθες μετέβησαν στο Δημαρχείο όπου είχαν μία συνάντηση με τους αρμοδίους της Δημοτικής Αρχής που τους έδωσαν οδηγίες.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εθιμοτυπίας και πήραν κατευθύνσεις για το πως πρέπει να δουλεύουν από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Αγαπητό Πάλλα, την Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Λίτσα Κρεμαστινού και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Ευγένιο Κορναρόπουλο.

Όπως δήλωσε ο τελευταίος, θέλησαν να δουν μία σειρά από πρακτικά ζητήματα όπως τις ομάδες εργασίες, μιας και πιάνουν δουλειά από την ερχόμενη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι, για τις θέσεις αυτές, συνολικά κατατέθηκαν 75 αιτήσεις, από τις οποίες επιλέχθηκαν 53. Όπως είπε ο Γενικός, τόσο ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, όσο και ο κ. Πάλλας αλλά και ο ίδιος, έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην προϋπηρεσία των προσληφθέντων πάνω σε θέματα πυροπροστασίας γι αυτό και επιλέχθηκαν κατά βάση άτομα που έχουν εργαστεί στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ αλλά βέβαια η σύμβαση αυτή δεν έχει να κάνει με την Εταιρία ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλά άτομα τα οποία δεν ανήκουν στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Και δήλωσε ο:

«Ελπίζω ότι η τετράμηνη αυτή απασχόληση θα βοηθήσει πάρα πολύ το νησί να είναι έτοιμο για την τουριστική σεζόν, που ήδη βέβαια έχει ξεκινήσει. Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τις διαδικασίες αυτές πιο γρήγορα γιατί η αντιπυρική περίοδος που μας επιτρέπει προσλήψεις μόλις ξεκίνησε τώρα. Έχουμε τέσσερις μήνες μπροστά μας μέχρι και τον Αύγουστο να αντέξει το νησί το καλοκαίρι τους τουρίστες που θα έρθουν, να είναι αντάξιο στους επισκέπτες, να μην έχουμε θέματα όσο αφορά πυρκαγιές, γιατί η εργασία θα έχει αντικείμενο κυρίως τα κλαδέματα, τους καθαρισμούς των πάρκων, των πρασίνων, των αλσυλλίων, για να προστατευθεί το νησί  από τις πυρκαγιές».