Χόρεψαν στη Μόσχα και απογείωσαν τη Ρόδο

Ένα ταξίδι στη Μόσχα του πολιτισμού που είχε χορό, μεγάλο ενθουσιασμό και έντονο ελληνικό χρώμα, έγινε με μεγάλη επιτυχία πριν μερικές μέρες και απογείωσε τη Ρόδο.

Η ομάδα χορευτικών παραστάσεων  «Τερψιχόρη», του Λαογραφικού Συλλόγου Καλυθιών, και η Σχολή  Χορού της Έλλης Παρασκευά  ταξίδεψαν μέχρι την πρωτεύουσα της Ρωσίας και παρουσίασαν τον πλούτο των παραδοσιακών χορών της Δωδεκανήσου και της Ρόδου, σε μία βραδιά Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού- Κ.Ε.Π.
 


Εκφραστικές ερμηνείες, χαρούμενη ανοιξιάτικη διάθεση, λαμπερά κοστούμια ήταν το σκηνικό της βραδιάς που έμεινε αξέχαστη ως εμπειρία.

Το ταξίδι έγινε από τις 29 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου  ως συνέχεια των πολιτιστικών δρώμενων μεταξύ της Ακαδημίας Τεχνών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών Μόσχας, που απηύθυνε την πρόσκληση προς τον Λαογραφικό Συλλόγο Καλυθιών και τη Σχολή Χορού της Έλλης Παρασκευά.

Αξίζει να τονιστεί ότι αντίστοιχη αποστολή από τη Μόσχα μετέχει στο Φεστιβάλ Τεχνών Θησαυροί της Ελλάδας που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και του ΔΟΠΑΡ, κάθε χρόνο εδώ και τρία χρόνια.

Ολοκληρώνοντας τη βραδιά η διευθύντρια της Ακαδημίας Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Πρωτοποριών Βικτώρια Ρίλλι, προσκάλεσε όλους να συμμετάσχουν στο προσεχές φεστιβάλ Ελληνικού Παραδοσιακού χορού που προγραμματίζεται στη Ρόδο τον προσεχή Οκτώβρη.

Τα μέλη της αποστολής ήταν επίτιμοι καλεσμένοι και στην κεντρική εξέδρα της Κόκκινης Πλατείας στη μεγαλύτερη παρέλαση εργατών την 1η του Μάη.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης εκδρομές σε μουσεία και αξιοθέατα, επίσκεψη και ξενάγηση στο θέατρο Μπολσόι και συμμετοχή στο μεγαλύτερο Πασχαλινό Παραδοσιακό Φεστιβάλ της χώρας στο παλάτι του Κρεμλίνου. Επιπλέον από καταξιωμένους δασκάλους στο είδος του σύγχρονου και παραδοσιακού ρωσικού χορού, παραδόθηκαν μαθήματα master class.