Σύμβουλος τουριστικού  μάρκετινγκ για την Κάρπαθο

Την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών της συμβουλευτικής υποστήριξης από εταιρεία συμβούλων τουριστικού μάρκετινγκ ενέκρινε ο Δήμος Καρπάθου.

Ειδικότερα, η υπηρεσία συνολικού προϋπολογισμού 14.880 ευρώ, έχει ως στόχο την τουριστική ανάπτυξη, προβολή, επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις του Δήμου Καρπάθου.

Εξάλλου, η τουριστική ανάπτυξη του νησιού πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και να έχει ως στόχους τον ποιοτικό τουρισμό, την προσέλκυση τουριστών με ειδικά ενδιαφέροντα, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βαρύτητα στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως είναι ο φυσιολατρικός, ο περιπατητικός και ο θαλάσσιος τουρισμός.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της ανωτέρω υπηρεσίας, θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων τα εξής:

- Προσδιορισμός των υποδομών, υπηρεσιών και άυλων στοιχείων όπως φήμη, ιστορία, δραστηριότητες, πολιτισμός, εκδηλώσεις και εναλλακτικός τουρισμός, εν όψει της νέας σεζόν.

-Καταγραφή της τουριστικής ζήτησης, ανάλυση των ομάδων-στόχων και του ανταγωνισμού, προκειμένου επαγγελματίες και φορείς να είναι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι.

-Καθοδήγηση για άνοιγμα σε νέες γεωγραφικές αγορές, με την οργάνωση ταξιδιών τουριστικών πρακτόρων και επαγγελματιών με βάση τη δυναμική συγκεκριμένων γεωγραφικών αγορών για το 2019.

-Τουριστική προβολή μέσω των αποδοτικών μεθόδων που προσφέρει η τεχνολογία και κυρίως το διαδίκτυο.

-Παρουσίαση του προορισμού σε επιλεγμένο κοινό πρακτόρων και δημοσιογράφων, σε ορισμένες από τις αγορές ενδιαφέροντος σε Ελλάδα και εξωτερικό.