Διεθνής διαγωνισμός θα γίνει σύντομα για το νέο καρνάγιο της Ρόδου

Διεθνής διαγωνισμός θα γίνει σύντομα για το νέο καρνάγιο της Ρόδου

Διεθνής διαγωνισμός θα γίνει σύντομα για το νέο καρνάγιο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 806 ΦΟΡΕΣ

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να βγει «στον αέρα» η διακήρυξη για τη διενέργεια διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη φορέα διαχείρισης του μεγάλου έργου του καρνάγιου Καναμάτ, προϋπολογισμού πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ!

Συγκεκριμένα, το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.) κατά την οποία και εγκρίθηκαν οι τεχνικές και χρηματοοικονομικές μελέτες καθώς και σχετικά τροποποιημένα τεύχη δημοπράτησης, (δηλαδή τα σχέδια διακήρυξης του διαγωνισμού και της σύμβασης παραχώρησης), στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας ανοικτού διεθνούς δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη φορέα διαχείρισης του κέντρου επισκευής πλοιαρίων στην περιοχή Καναμάτ Δήμου Ρόδου.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και περίπου τρεις μήνες, το Λ.Τ., είχε εγκρίνει τη διακήρυξη για την ανάδειξη του αναδόχου για την αξιοποίηση του καρνάγιου Καναμάτ.

Μιλώντας στη «Ροδιακή», ο Πρόεδρος του Λ.Τ. κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα έργο υψίστης οικονομικής και όχι μόνο σημασίας για όλο το νησί της Ρόδου αλλά επειδή υπήρχε μία ασάφεια στο νόμο περί παραχωρήσεων από το Λ.Τ., περίμεναν την τροποποίηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δια μέσου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία και ήρθε, δηλαδή έγινε το ΦΕΚ.

Μετά απ’ αυτό, τώρα τους δίνεται πλέον η δυνατότητα, ξεκάθαρα, να προχωρήσουν χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα, σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάδειξη του αναδόχου που θα είναι ο φορέας διαχείρισης του συγκεκριμένου έργου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού άνω των 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την τεχνοοικονομική μελέτη που είχε εκπονήσει η Εταιρεία στην οποία την είχε αναθέσει το Λ.Τ. μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό. «Είναι ένα έργο πνοής για την πόλη και το νησί της Ρόδου και όχι μόνο και θα λειτουργήσει πλέον κανονικά σαν καρνάγιο με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται και για τις χερσαίες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνονται στη διακήρυξη αλλά και για τις λιμενικές εγκαταστάσεις», τόνισε ο Πρόεδρος.

Το επόμενο βήμα, όταν έρθει η έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα σε μία εβδομάδα, είναι άμεσα πλέον να προχωρήσουν και να βγάλουν “στον αέρα” τη διακήρυξη, να προκηρυχθεί δηλαδή ο διαγωνισμός. Ακολούθως, η διακήρυξη προβλέπει ότι εντός σαράντα ημερών θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους οι ενδιαφερόμενοι για το συγκεκριμένο έργο. Από εκεί και πέρα θα προχωρήσουν βάσει των όσων προβλέπει η διακήρυξη.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το καρνάγιο λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια περίπου από την Εταιρεία «Άλφα 1» που το έχει πάρει και της έδωσαν παράταση για 1 ακόμα χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος έχει καθαριστεί, είναι ασφαλής, το ακίνητο είναι περιφραγμένο και ελέγχεται από ιδιωτική Εταιρεία φύλαξης που έχει εκμισθώσει η Εταιρεία και λειτουργεί σαν καρνάγιο, δίχως βέβαια να υπάρχουν οι χερσαίες εγκαταστάσεις οι οποίες προβλέπονται στη διακήρυξη που θα βγει τώρα.

Το καρνάγιο στην πλήρη του μορφή αναμένεται να λειτουργήσει σε δύο χρόνια περίπου, και μάλιστα η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό, από μεγάλες, διεθνείς, Εταιρείες, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο έργο με πολύ μεγάλο προϋπολογισμό.

Μισό εκατομμύριο ευρώ για τη Σύμη
Επίσης χθες, ελήφθη απόφαση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Λ.Τ. ώστε να γίνει εγγραφή ενός χρηματοδοτούμενου έργου για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε η μεγάλη θεομηνία στη Σύμη. Πρόκειται για χρηματοδότηση ύψους 510 χιλιάδων ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας. Χθες εξετάστηκε από το Δ.Σ. του Λ.Τ. η έγκριση της μελέτης και η διακήρυξη του συγκεκριμένου έργου που αναμένεται να βγει “στον αέρα” άμεσα.

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης