Ο Γιώργος Φάκκας αποσύρεται από τα κοινά της Ρόδου

Ο Γιώργος Φάκκας αποσύρεται από τα κοινά της Ρόδου

Ο Γιώργος Φάκκας αποσύρεται από τα κοινά της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 767 ΦΟΡΕΣ

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς στην αυτοδιοίκηση, εκ των οποίων τα 20 ως πρόεδρος της Καλάθου, ένας από τους μακροβιότερους Κοινοτάρχες της Ρόδου αποφάσισε να αποσυρθεί από τα κοινά.

Όχι γιατί κουράστηκε, όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στη «Ροδιακή», αλλά γιατί η δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν του έδωσε τα κατάλληλα «εργαλεία» να δουλέψει προς όφελος των συγχωριανών του.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Καλάθου ανέφερε: «Με πικρία αποσύρομαι γιατί δεν μπόρεσα να προσφέρω όσα χρειαζόταν το χωριό μου. Όχι επειδή κουράστηκα, αλλά γιατί το σύστημα δεν μας επέτρεψε να δραστηριοποιηθούμε όπως έπρεπε. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που στη διάρκεια αυτών των χρόνων μου έδειξε εμπιστοσύνη και υπόσχομαι ότι θα παραμείνω ενεργός πολίτης».

Ο Γιώργος Φάκκας ξεκίνησε την πορεία του στα κοινά στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 ως αντιπρόεδρος της Κοινότητας Καλάθου, θέση στην οποία εκλέχθηκε για δύο θητείες.

Ακολούθησαν από το 1999 έως και σήμερα πέντε διαδοχικές αναμετρήσεις στις οποίες οι συντοπίτες του τον εξέλεξαν πρόεδρο της Κοινότητας.

Δύο επί δημαρχίας Γιώργου Θαρενού και μια επί δημαρχίας Μανώλη Παλλά στον Καποδιστριακό δήμο Λινδίων, ενώ μετράει δύο ακόμα με τον Στάθη Κουσουρνά και τον Φώτη Χατζηδιάκο στον Καλλικρατικό ενιαίο δήμο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία