Βαγγέλης Μανδρακός: “Η ψήφος στη Ν.Δ. είναι μία ψήφος υπεύθυνης επιλογής”

Βαγγέλης Μανδρακός: “Η ψήφος στη Ν.Δ. είναι μία ψήφος υπεύθυνης επιλογής”

Βαγγέλης Μανδρακός: “Η ψήφος στη Ν.Δ. είναι μία ψήφος υπεύθυνης επιλογής”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 606 ΦΟΡΕΣ

Άρθρο του
Βαγγέλη Μανδρακού
για τις ευρωεκλογές

Το 2019 είναι η τελευταία χρονιά μιας δεκαετίας που χαρακτηρίστηκε από 3 μνημόνια που έφεραν πολλή δυστυχία και άφησαν πολλές πληγές στον ελληνικό λαό. Το 3ο και σκληρότερο μνημόνιο που διήρκησε 3 τουλάχιστον χρόνια ήταν το αποτέλεσμα της θλιβερής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, του Αλέξη Τσίπρα.

Είμαστε η μόνη από τις 5 χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρος και Ελλάδα) που χρειάστηκε 8 χρόνια σκληρής μνημονιακής πολιτικής όταν οι άλλες χώρες μπόρεσαν σε 3 χρόνια να απαλλαγούν από τα μνημόνια. Άλλη μια “επιτυχία” που χρεώνεται αποκλειστικά και μόνο στον Αλέξη Τσίπρα και στις κυβερνήσεις του με τις πολλές αυταπάτες και τα λάθη που οδήγησαν τη χώρα και τους Έλληνες στη σημερινή κατάσταση.
Το 2019 είναι όμως και μια εκλογική χρονιά αρχίζοντας με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο.

Οι Έλληνες πολίτες καλούνται μετά από 4 περίπου χρόνια να εκφράσουν την άποψή τους για όλα όσα συνέβησαν αυτά τα χρόνια. Η κάλπη των ευρωεκλογών είναι αυτή που κυρίως θα πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση. Η βαθιά οικονομική κρίση που βιώσαμε και βιώνουμε ακόμη θα επηρεάσει ασφαλώς την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών.

Αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια πρέπει να πληρώσουν για τα λάθη τους, την ανεπάρκειά τους, τις αυταπάτες τους και κυρίως για τα απίστευτα ψέματα που έλεγαν και λένε ακόμη στους Έλληνες πολίτες από το 2015. Η κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστερά” πρέπει να αξιολογηθεί αυστηρά και όπως της αξίζει από τους Έλληνες πολίτες, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στις 26 Μαΐου. Κόστισε πολύ ακριβά στους Έλληνες! Το 2015 κέρδισαν τις εκλογές σπείροντας τον διχασμό και το μίσος και παραπλάνησαν τους Έλληνες υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες. Έγραψαν ιστορία με τα ψέματά τους. Τώρα ήρθε η ώρα να τους εκδικηθεί η ιστορία. Κάποιος είχε πει ότι μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδέψεις όλους για πάντα. Αυτό προσπαθεί να κάνει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά η Ν.Δ και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η μεγάλη ιστορική παράταξη που εκ των πραγμάτων, για μια ακόμη φορά θα αναλάβει την ευθύνη για μια διαφορετική πορεία της χώρας για την επόμενη δεκαετία. Μια πορεία αληθινής και στέρεης ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας για όλους τους Έλληνες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ούτε για άλλους πειραματισμούς με σοβιετικού τύπου μοντέλα οικονομικής πολιτικής. Είναι κρίσιμης σημασίας αυτές οι ευρωεκλογές και οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν προς ποια κατεύθυνση θα βαδίσει η χώρα.

Βεβαίως η χώρα μας αλλά και η Ευρώπη γενικότερα αντιμετωπίζει προβλήματα που είναι πολύπλοκα και σε κάποιο βαθμό πιο επικίνδυνα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Υπάρχει η βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση αλλά υπάρχουν και θέματα, όπως το μεταναστευτικό, το οποίο φυσικά δεν μπορούμε να διαχειριστούμε μόνοι μας ως χώρα. Το μεταναστευτικό αποτελεί και μια σοβαρή αιτία για την άνοδο του εθνικισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Ο Ευρωσκεπτικισμός επίσης, που οδήγησε τους Βρετανούς στο Brexit, τις συνέπειες του οποίου ουδείς ακόμη μπορεί να προβλέψει τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για το μέλλον της ίδιας της ΕΕ.

Γενικότερα θα έλεγα ότι η άνοδος της ακροδεξιάς και του συγκαλυμμένου φασισμού απειλεί τα θεμελιακά πολιτισμικά χαρακτηριστικά της Ευρώπης του ανθρωπισμού, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελεύθερης έκφρασης, της δημοκρατίας εν τέλει και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.

Σε αυτό λοιπόν το περιβάλλον όπως έχει διαμορφωθεί τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην Ευρώπη η ψήφος στη ΝΔ είναι μια ψήφος υπεύθυνης επιλογής και για την πατρίδα μας και για την Ευρώπη που θέλουμε. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε για χαλαρή ψήφο ούτε για αποχή. Πρέπει όλοι οι πολίτες που πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, που πιστεύουν σε μια δημοκρατική και δυνατή Ευρώπη ακόμα και αν δεν ανήκουν στη ΝΔ να ψηφίσουν για μια έστω φορά τη ΝΔ για να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα, ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα.

Μπορούμε και αξίζουμε κάτι καλύτερο. Να το δείξουμε με την ψήφο μας στις κάλπες των ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου.
Επιπλέον για μας τους Ροδίτες υπάρχει ένας επιπλέον λόγος να ψηφίσουμε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις ευρωεκλογές, γιατί συμμετέχει ένας εκλεκτός συμπατριώτης μας ο κ. Γιώργος Κρεμλής που μπορεί επάξια να εκπροσωπήσει τη χώρα μας και το νησί μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες