Κοσμεί το νοσοκομείο  της Ρόδου η Ογκολογική κλινική

Aναφέρει σε επιστολή του ο  δικηγόρος  κ. Αναστάσιος Διάκος τα εξής:
“Κύριε Διευθυντά,
Με έκπληξη και απορία διάβασα στις 11-5-2019, για την απόγνωση που έχει περιέλθει συμπολίτισσα για τα γνωστά γρανάζια της Ελληνικής γραφειοκρατίας. Και ενώ ισχυρίζεται στην αρχή για δήθεν γρανάζια της Ελληνικής γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούν την καρκινοπαθή μητέρα της, διαβάζοντας προσεκτικά το κείμενο, στρέφεται καθαρά εναντίον των στελεχών και του προσωπικού της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας. 

Επειδή λοιπόν είμαι απόλυτα γνώστης και του προσωπικού και της λειτουργίας της Ογκολογική Κλινικής καθώς και του εξαίρετου επιστήμονα ιατρού κ. Δημήτρη Ματθαίου, χωρίς ενδοιασμό απαντώ και χωρίς κανένα απολύτως  συμφέρον.  Θέλω να πληροφορήσω την συμπολίτισσα ότι δεν είναι πρέπον και σωστό να κατηγορεί ασύστολα το προσωπικό της Ογκολογικής Κλινικής, την στιγμή που η μία αδελφή είναι καλύτερη από την άλλη, πάντα με το χαμόγελο και ακούραστα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς, γεγονός που έχω διαπιστώσει και ο ίδιος προσωπικά, αφού την επισκέπτομαι πολύ συχνά λόγω ασθενείας προσφιλούς μου προσώπου.

Θέλω λοιπόν προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγήν εντυπώσεων, να επισημάνω ότι η Κλινική αυτή κοσμεί το Νοσοκομείο της Ρόδου και ιδιαίτερα η παρουσία του Ογκολόγου Ιατρού κ. Δ. Ματθαίου, ο οποίος  δεν είναι μόνο ιατρός αλλά και άνθρωπος, άριστος γνώστης του αντικειμένου που με τη βοήθεια του προσωπικού καθημερινά βοηθάει και απαλλάσσει πολλούς συμπολίτες μας από την μετάβασή τους στην Αθήνα. Και επειδή γνωρίζω πολύ καλά πώς λειτουργεί το Νοσοκομείο, αφού διετέλεσα και Αντιπρόεδρος του, με αναγκάσατε παραθέτοντας αυτό το δημοσίευμα να γράψω τις γραμμές αυτές.   

Στην Ογκολογική Κλινική είναι ευχής έργο που προΐσταται ο Ιατρός αυτός, ο οποίος σχεδόν καθημερινά, ολομόναχος, εξυπηρετεί δεκάδες ασθενείς, πάντα με τον καλό λόγο, την υπομονή και το χαμόγελο καθώς και το προσωπικό το οποίο καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες να ικανοποιήσει πλήρως και να εξυπηρετήσει τους ασθενείς. 

Αναγκάστηκα να γράψω αυτά χωρίς συναισθηματισμό και το μόνο που έκανα είναι ότι αποτύπωσα την πλήρη αλήθεια, αφού ο κάθε ασθενής εισέρχεται με ασφάλεια και σιγουριά και με απόλυτη βεβαιότητα ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του, βρίσκεται σε καλά χέρια, γεγονός που ανεβάζει πλήρως τη ψυχολογία του γιατί η φύση της ασθένειας αυτής απαιτεί ανεβασμένη ψυχολογία. Και μπορεί να  κατηγορηθούν για οτιδήποτε άλλο αλλά όχι για έλλειψη επαγγελματισμού γιατί ο Ογκολόγος ιατρός μαζί με το προσωπικό της κλινικής κοσμούν το Νοσοκομείο, στέκουν συμπαραστάτες και παρέχουν ασφάλεια, σιγουριά και ελπίδα στους ασθενείς στη δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής τους.
Με τιμή
 Αναστάσιος Μ Διάκος
 Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο”