Συνεχίζονται οι ενημερωτικές ομιλίες του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Ρόδου

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές ομιλίες  του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Ρόδου

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές ομιλίες του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 198 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Πλούσιο είναι το έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Ρόδου με την καθοδήγηση και υποστήριξη της κας. Άννας Ζωάννου, αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, αφού τον προηγούμενο μήνα πραγματοποίησε πλήθος δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης προς τη μαθητική κοινότητα και προς ομάδες επαγγελματιών που έρχονται σε άμεση επαφή με τη γυναίκα θύμα βίας. Συνολικά ενημερώθηκαν για τα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας περίπου 300 άτομα.

Συγκεκριμένα, η κοινωνιολόγος κα. Μηνατσή Εύη και η ψυχολόγος κα. Φακιδαράκη Δέσποινα, στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, επισκέφθηκαν το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου ενώ κατά το ίδιο διάστημα, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας, πραγματοποίησαν ομιλία στους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Ρόδου στο χώρο του κινηματογράφου “Παλλάς” με τίτλο: “Ενδοοικογενειακή βία: Ευαισθητοποίηση των νέων στις προειδοποιητικές ενδείξεις μίας βίαιης σχέσης”.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στις δράσεις είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θέματα που συνδέονται με το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας. Οι ομιλήτριες αναφέρθηκαν στα στατιστικά στοιχεία και τις διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο, τις μορφές και τα είδη της βίας, καθώς και στο νομικό πλαίσιο στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και βιωματικών ασκήσεων, στην αναγνώριση των ενδείξεων μιας βίαιης σχέσης, στους τρόπους παρέμβασης από τη θέση του παρατηρητή, καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισης από τη θέση θύματος και θύτη.

Τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου, επίσης, η ομιλία με τίτλο: “Ενδοοικογενειακή Βία: Πρόληψη και Αντιμετώπιση. Πρώτη Προσέγγιση του Θύματος” προς στους σπουδαστές νοσηλευτικής του ΔΙΕΚ Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και αντίστοιχα προς την ομάδα των διασωστών-πληρώματος ασθενοφόρου στο χώρο της σχόλης.

Μέσω της παροχής στοιχείων και της προβολής οπτικοακουστικού υλικού, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τα θέματα που αφορούν στην ενδοοικογενειακή βία, τα έμφυλα στερεότυπα και τα ζητήματα των διακρίσεων λόγω φύλου με απώτερο στόχο την εκπαίδευση και ευαισθητοποίησή τους ως προς τον ενδεδειγμένο τρόπο πρώτης προσέγγισης των γυναικών θυμάτων βίας αλλά και τις κατευθυντήριες οδηγίες για την πληροφόρηση των γυναικών σχετικά με τα δικαιώματα τους.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Καταργείται το Μεταφορικό Ισοδύναμο που ισχύει για τα νησιά;

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η «Ημερίδα Ενημέρωσης και το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας» στο Νότιο Αιγαίο

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου