Αστείοι οι πόροι για τον καθαρισμό των αγροτικών και δασικών δρόμων

Αστείοι οι πόροι για τον καθαρισμό των αγροτικών και δασικών δρόμων

Αστείοι οι πόροι για τον καθαρισμό των αγροτικών και δασικών δρόμων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 858 ΦΟΡΕΣ

Ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων με έμφαση στον καθαρισμό των αγροτικών και δασικών δρόμων, παρά την πενιχρή διάθεση πόρων, καθώς και η συνεργασία όλων για την υλοποίηση σχεδίου οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν, για ακόμα μία φορά, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΤΟ) του Δήμου Ρόδου που συνεδρίασε χθες.

Παρουσία εκπροσώπων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, της 95 ΑΔΤΕ, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας Δήμου και Περιφέρειας, της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, του αεροπορικού αποσπάσματος, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, και υπό την Προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Αγαπητού Πάλλα, συνεδρίασε το Όργανο, χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Καταρχήν, την προσοχή όλων επέστησε ο Διοικητής της ΠΥΡ κ. Γιάννης Τσιτσικάς για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προληπτικά στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας. Απηύθυνε επίσης έκκληση να σταματήσουν οι καύσεις που εξακολουθούν και γίνονται σε χωράφια στην ύπαιθρο.

Όσο αφορά στην οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών στην απευκταία περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, σε συγκεκριμένους χώρους, ο προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Ηλίας Αργύρης, είπε ότι πρέπει να γίνει ένας προγραμματισμός σε συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών γιατί, ναι μεν, η ευθύνη της εντολής ανήκει στον Δήμαρχο, αλλά η διαδικασία απαιτεί τη συμμετοχή αρκετών υπηρεσιών.

Έτσι, ανέφερε ότι θα πρέπει να προηγηθεί μία λεπτομερής καταγραφή όλων εκείνων των περιοχών όπου μπορεί να κατευθυνθεί ο πληθυσμός σε μία τέτοια περίπτωση, και από τον Δήμο και από την Πυροσβεστική αλλά και από το Λιμενικό Σώμα, όταν είναι κοντά σε θάλασσα.
Μάλιστα, προανήγγειλε ότι, για το θέμα αυτό, θα ακολουθήσει συνάντηση του Δημάρχου, του Διοικητή της ΠΥΡ και του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου.

Ο τελευταίος, συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση και, μεταξύ άλλων, θύμισε ότι πριν από λίγες ημέρες συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της περιφερειακής ενότητας Δωδεκανήσου, κατά το οποίο εκείνοι που έχουν την ευθύνη, όπως είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εξέφρασαν την αγωνία τους.
Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που αναδείχθηκε χθες είναι ότι πρέπει άμεσα να καθαριστούν οι δασικοί και οι αγροτικοί δρόμοι. Βέβαια, τονίστηκε από όλους οι…αστείοι πόροι που διατίθενται από την Κεντρική Διοίκηση για τον καθαρισμό των δασικών δρόμων καθώς ανέρχονται μόλις στα 25 χιλιάδες ευρώ!

Εστίασαν, επίσης, στην προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στον Προφήτη Ηλία όπου αυτή την περίοδο περιφράσσεται και καθαρίζεται και στον Έμπωνα αφού είναι οι δασικοί πνεύμονες που έχουν μείνει στο νησί. Ο κ. Αργύρης είπε, ακόμη, ότι γίνεται μία προσπάθεια εκ νέου για τη δημιουργία χώρου εκπαίδευσης στον Προφήτη Ηλία, κάτι που θα συντελέσει και στην προστασία του. Λόγος έγινε και φέτος για τον καθαρισμό των ιδιωτικών οικοπέδων για τα οποία ο Δήμος έχει ξεκινήσει ελέγχους και επιβάλει πρόστιμα ενώ εξακολουθεί να υφίσταται το γνωστό πρόβλημα με ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να βρεθούν, συνήθως επειδή λείπουν στο εξωτερικό.

Κλείνοντας, ο κ. Πάλλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο συνεργασίας όλων των υπηρεσιών με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη