Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον 20χρονο Μαροκινό

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον 20χρονο Μαροκινό

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον 20χρονο Μαροκινό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 624 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 20χρονος αλλοδαπός από το Μαρόκο, που κατηγορείται ότι μετέφερε από τα τουρκικά παράλια 16 άτομα στη νησίδα «Νίμος» της Σύμης.

Σε βάρος του 20χρονου αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με αποτέλεσμα να προσαχθεί προχθές ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε ότι είναι και ο ίδιος μετανάστης που ήθελε να έρθει στα νησιά μας, όμως επειδή δεν είχε χρήματα δέχτηκε να χειριστεί το σκάφος με τους λοιπούς αλλοδαπούς.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 20χρονος από το Μαρόκο αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσής του από τη Ρόδο και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Για τον αλλοδαπό όλα ξεκίνησαν στις 13 Μαΐου 2019 όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας «ΝΙΜΟΣ» της Σύμης, ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των 16 αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης, ενώ συνελήφθη ο 20χρονος αλλοδαπός χειριστής, φερόμενος ως διακινητής των υπολοίπων.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Λιμεναρχείο Σύμης, ενώ ο 20χρονος προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του και τον παρέπεμψε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο