Βραβείο κινηματογραφικής αφίσας στο 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

Ακόμα ένα βραβείο, αυτή τη φορά το βραβείο κινηματογραφικής αφίσας, κατάφερε να κερδίσει σε πανελλήνιο διαγωνισμό το 22ο Νηπιαγωγείο πόλεως Ρόδου, στην Ακαδημία.

Πιο συγκεκριμένα, με τη στήριξη του  Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και  σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» και το Ίδρυμα Λαμπράκη, που υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» διοργανώθηκε διαγωνισμός  με την έγκριση του Υπουργείου  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.

Ανάμεσα στις κατηγορίες βράβευσης, ήταν και η δημιουργία καλλιτεχνικής αφίσας, όπου
το 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου κατέκτησε ακόμα ένα βραβείο. Την αφίσα φιλοτέχνησαν παιδιά από το σχολείο με τη βοήθεια της γραφίστριας Μ. Παπαστεργίου καθώς και των εκπαιδευτικών Σ. Μαντικού και Π. Μπαρτσώτα.

Στις 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;;». Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν αντιπροσωπείες 50 σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο, ανάμεσα σε αυτά και το 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου. Το βραβείο παρέλαβαν τα παιδιά Σταύρος και Στεργιάννα Τούτση με την εκπαιδευτικό  Ν. Κωνσταντοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
O Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Γαβρόγλου
O Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρης Βίτσας

O Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Χρήστος Σίμος
Επίσης στην τελετή βράβευσης εκπροσωπήθηκαν η ΕΡΤ, το ΕΚΟΜΕ – Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, η Πρεσβεία της Κύπρου, το Ίδρυμα Λαμπράκη (Πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω”), η Πρεσβεία του Ισραήλ, το «Χαμόγελο του παιδιού», ο Αρμενικός Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδος.