Οι σφουγγαράδες της Καλύμνου

Οι σφουγγαράδες της Καλύμνου

Οι σφουγγαράδες της Καλύμνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 279 ΦΟΡΕΣ

Εκδήλωση του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και της πολιτιστικής ομάδας “Αρχιπέλαγος”

"Επαγγέλματα που χάνονται - Οι Σφουγγαράδες της Καλύμνου - Το φυσικό σφουγγάρι, φυσιολογία, επεξεργασία, χρήσεις". Με αυτό το θέμα, το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος και η Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος", γιόρτασαν τη 18η Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, έγινε παρουσίαση από την Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος", όπου προβλήθηκε ντοκiμαντέρ με το ταξίδι ενός Καλύμνικου σπογγαλιευτικού πλοίου, και αναλύθηκαν οι τοπικές παραδόσεις, ο “χορός του μηχανικού”, η νόσος των δυτών, τα είδη, η φυσιολογία και οι χρήσεις των φυσικών σπόγγων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Παράλληλα υπήρχε έκθεση με εξαρτήματα από παλαιό σκάφανδρο κατάδυσης της συλλογής του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, μάσκα κατάδυσης τύπου "Φερνέζ" και συλλογή φυσικών σφουγγαριών από την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Κασσάρας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς κ. Φραγκούλης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων κ. Κουζούπης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ροδίων Αθηνών-Πειραιώς κ. Κορδίνα, η Πρόεδρος του Κοινωνικού Συλλόγου Συμαίων "Ο Πανορμίτης" κ. Μαρκαντέ και μέλη του Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και παροικιακών συλλόγων. Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου - Παλούμπη.

Διαβάστε ακόμη

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα

Υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η Κατερίνα Βουρεξάκη- Ταμπουρατζή

Στη Βουλή από Νικητιάδη η οικονομική ασφυξία της Καλύμνου λόγω μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε γειτονικά νησιά

Αθώοι κρίθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών

Με το Erasmus+ το Γενικό Λύκειο Καλύμνου ταξιδεύει εκ νέου στην Τorreblanca της Ισπανίας