Δύο έργα πολιτισμού στ’ Απόλλωνα

Δύο έργα πολιτισμού στ’ Απόλλωνα

Δύο έργα πολιτισμού στ’ Απόλλωνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 444 ΦΟΡΕΣ

Η χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων ύψους άνω των 400.000 ευρώ (!), που θα δώσουν περαιτέρω ανάπτυξη στο χωριό Απόλλωνα της Ρόδου, εγκρίθηκε και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Η είδηση έγινε γνωστή με ανακοίνωση που έκανε στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Απόλλωνα Ρόδου «Νέοι Ορίζοντες» στην οποία αναφέρουν τα εξής: «Μετά και την ανάρτηση του Προσωρινού Πίνακα Αποτελεσμάτων 1ης Πρόσκλησης LEADER / CLLD, χαιρόμαστε ιδιαιτέρως διότι επίκειται η χρηματοδότηση δύο έργων που θα δώσουν νέα πνοή στο χωριό μας. Το Μουσείο Εκκλησιαστικών Κειμηλίων της Ενορίας Τιμίου Σταύρου (ποσό χρηματοδ. 319.231,13 ευρώ) και το Λαογραφικό Μουσείο Ιδρύματος Απολλώνων (ποσό χρηματ. 102.293,26 ευρώ).

Ως Πολιτιστικός Όμιλος χαιρετίζουμε την προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων.

Ιδιαιτέρως θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Μητρόπολης Ρόδου και προσωπικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, καθώς και τα Μέλη του Εκκλ. Συμβουλίου της Ενορίας Τιμίου Σταυρού Απολλώνων.

Επίσης, θερμά συγχαρητήρια για τη στήριξη της προσπάθειας αξίζουν στα Μέλη της Ερανικής Επιτροπής, τα οποία μαζί με τα Μέλη του ΠΟΑΡ “Νέοι Ορίζοντες” αγωνίστηκαν και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και όλους τους συχωριανούς και φίλους των Απολλώνων καταδεικνύοντας έτσι ότι είναι γνήσια παιδιά των προγόνων τους, αφού η προστασία και η ανάδειξη των ιερών κειμηλίων και θεσμίων του χωριού μας αποτελούν τη μέγιστη τιμή για αυτούς που τα παρέδωσαν σε εμάς.

Ας είμαστε άξιοι συνεχιστές τους. Η προσπάθεια συνεχίζεται».

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων