Δ. Κρητικός: Η “Ρόδος Αξιών” μπορεί να κάνει τη διαφορά

Δ. Κρητικός: Η “Ρόδος Αξιών” μπορεί να κάνει τη διαφορά

Δ. Κρητικός: Η “Ρόδος Αξιών” μπορεί να κάνει τη διαφορά

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1816 ΦΟΡΕΣ

Η «Ρόδος Αξιών» είναι μία υγιής ενωτική παράταξη που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα σε αυτό τον τόπο.

Που οι άνθρωποί της είναι ξεχωριστοί, πεισματάρηδες, εργατικοί, ανιδιοτελείς, άφθαρτοι, και πετυχημένοι, δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Δημήτρης Κρητικός σε συνέντευξή του στη «Ροδιακή» λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

Μιλώντας για την παράταξη και τους υποψηφίους της τονίζει ότι υπάρχει η διάθεση και το μεράκι για δουλειά και προσφορά στον τόπο και καλεί τους πολίτες να μην αφήσουν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Κε Κρητικέ, μία προσπάθεια αρκετών μηνών για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της παράταξης «Ρόδος Αξιών» έφτασε στο τέλος της και η παράταξη αυτή είναι πλέον έτοιμη να διεκδικήσει την ψήφο των συμπατριωτών μας. Ποια είναι τα μηνύματα που παίρνετε λίγες μέρες πριν τις εκλογές;
Η παράταξη «Ρόδος Αξιών» δημιουργήθηκε μετά από ώριμη σκέψη και το κίνητρο τόσο το δικό μου όσο και των συνεργατών μου δεν ήταν άλλο από την επιθυμία να κάνουμε τη Ρόδο ένα νησί της ευημερίας και της ανάπτυξης . Όλοι μας επιθυμούμε να συμβάλουμε στο να γυρίσει σελίδα ο τόπος μας. Επίκεντρό μας θα είναι ο άνθρωπος, ο πολίτης αυτού του νησιού, και σ’ αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία. Οι συμπατριώτες μας έχουν καταλάβει τους στόχους της παράταξής μας, βλέπουν τις διαφορές και εισπράττουμε θετικά μηνύματα ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε.

Όταν είχατε ανακοινώσει την ίδρυση της παράταξης είχατε πει ότι αναζητάτε νέους, άφθαρτους και ικανούς ανθρώπους για να την πλαισιώσουν. Υπήρξε ανταπόκριση στο κάλεσμά σας;
Η ανταπόκριση των συμπατριωτών μας ήταν συγκινητική με αποτέλεσμα το ψηφοδέλτιο να περιλαμβάνει αξιοκρατικά επιλεγμένους συντοπίτες μας. Θα πω για μία ακόμα φορά ότι είμαι υπερήφανος για όλους τους υποψήφιους άνδρες και γυναίκες.
Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν πολλοί νέοι σε ηλικία άνθρωποι με άποψη και νέες προτάσεις, πιστοί στις αξίες της ηθικής και της ανιδιοτέλειας που θεωρούν την ενασχόληση με τα κοινά ως λειτούργημα και όχι ως επάγγελμα και που δηλώνουν πρόθυμοι να εργαστούν για το καλό του τόπου μας.

Έχετε πει αρκετές φορές ότι ο δήμος Καμείρου ήταν ένα «σχολείο» στο οποίο μάθατε πολλά για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτή η εμπειρία σας θα παίξει ρόλο στη διεκδίκηση της ψήφου των συμπατριωτών μας;
Όντως έχω πει ότι ο δήμος Καμείρου αποτέλεσε για ‘μένα ένα… μεγάλο αυτοδιοικητικό σχολείο, στο οποίο έμαθα ότι όσο πιο κοντά έρχεται η δημοτική αρχή στο δημότη τόσο και ο δημότης ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς το δήμο. Αυτό θα εφαρμόσουμε αν εκλεγούμε στο τιμόνι του δήμου. Πιστεύω ότι η επιτυχημένη πορεία μου ως δήμαρχος Καμείρου που δεν άφησε κανένα χρέος στον ενιαίο Καλλικρατικό δήμο είναι κάτι που οι συμπατριώτες μου θα εκτιμήσουν.

Πάντα λέτε ότι η παράταξη «Ρόδος Αξιών» είναι ανεξάρτητη, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και αγκυλώσεις. Έχει ελπίδες να αποκτήσει ερείσματα στον κόσμο μία τέτοια παράταξη;
Είμαστε υπερκομματικοί και αυτό το εννοούμε, δεν έχουμε καμία εξάρτηση το λέμε συνεχώς, γι’ αυτό και δε δεχτήκαμε κανένα χρίσμα. Εξάλλου τα προβλήματα που έχουμε ως δημότες είναι κοινά, ανεξάρτητα από την κομματική μας τοποθέτηση και θα είναι προς το συμφέρον όλων η επίλυσή τους. Αυτά τα προβλήματα κανένα κόμμα και κανένας φορέας δε θα μας τα λύσει. Οι συμπατριώτες έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να το καταλαβαίνουν αυτό.


Η διοίκηση του δήμου Ρόδου μπαίνει πλέον σε νέα βάση με την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Μαζί της ξημερώνει μία νέα εποχή. Πιστεύετε ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για μία τέτοια ευρεία συνεργασία;
Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της συνεργασίας και της σύνθεσης γιατί προσωπικά δεν θεωρώ ότι υπάρχουν αντίπαλοι στο δημοτικό συμβούλιο παρά μόνο συναγωνιστές και συνοδοιπόροι. Και έτσι θα αντιμετωπίσουμε όσους συναδέλφους μας εκλεγούν.

Αυτό βέβαια το εφάρμοσα και σαν δήμαρχος Καμείρου καθώς ποτέ δεν έθεσα το θέμα της παραταξιακής πειθαρχίας σεβόμενος την κρίση και την προσωπικότητα του κάθε δημοτικού συμβούλου υιοθετώντας πολλές φορές τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Η παράταξή σας «Ρόδος Αξιών» τι προτάσσει για το νησί; Ποιες είναι οι προτεραιότητές της και ποιες οι αναγκαιότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα;
Η «Ρόδος Αξιών» προτάσσει αξίες, ατομικές, συλλογικές ,κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές. Λέω συνεχώς ότι αυτή η παράταξη θέλει να ενσαρκώσει και όχι απλώς να εκπροσωπήσει αυτήν την κοινωνία. Γιατί μόνο μέσα από την πλατιά και αξιοκρατική συμμετοχή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ο τόπος μας.
Όμως σε γενικές γραμμές θα μπορούσα να πω ότι το κυκλοφοριακό με την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων, τα έργα υποδομής για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη και στα χωριά μας, η καθαριότητα και η πολιτική προστασία, είναι για μας θέματα πρωταρχικής σημασίας και άμεσης προτεραιότητας.

Έχοντας διατελέσει δήμαρχος Καμείρου σας γνωρίζουν αρκετοί συμπατριώτες μας, όπως επίσης και πολύς κόσμος λόγω της ιδιότητας του γιατρού. Σε εκείνους που δε σας ξέρουν ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε; Ποιος είναι ο Δημήτρης Κρητικός και ποιο είναι το όραμά του για το νησί μας;
Ειμαι όπως είπατε γιατρός πνευμονολόγος και από το 1990 προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στο ιδιωτικό μου ιατρείο. Γνωρίζω λοιπόν από πρώτο χέρι τον πόνο και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι άρρωστοί μου όχι μόνον της πόλης αλλά και των χωριών του νησιού μας με τις τεράστιες ελλείψεις, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές που θα βελτίωναν την ποιότητα της ζωής τους, καταστάσεις που με έχουν ευαισθητοποιήσει στην απόφασή μου να υπηρετήσω αυτούς τους ανθρώπους. Είναι κάτι που το έχω ξαναπεί και σε παλαιότερη συνέντευξη σε εσάς.

Σε ό,τι αφορά τη θητεία μου στο δήμο Καμείρου προσπάθησα να αναβαθμίσω τα χωριά με γνώμονα την ισονομία και ισοπολιτεία, κάνοντας κυρίως έργα υποδομής που τόσο είχαν ανάγκη. Κατάφερα με τη συνεργασία των συμβούλων, όχι μόνον της παράταξής μου αλλά και της αντιπολίτευσης και κυρίως με τη συμβολή των δημοτικών υπαλλήλων, να παραδώσουμε έναν δήμο τακτοποιημένο απ’ όλες τις πλευρές.
Όσον αφορά τις εκλογές και την επιλογή των προσώπων που θα στηρίξουν, θα ήθελα να ζητήσω από τους συμπατριώτες μας να μείνουν μακριά από κόμματα και εξαρτήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Να μείνουν μακριά απο συναισθηματισμούς κομματικούς, οικογενειακούς, κοινωνικούς ή οποιουσδήποτε άλλους και να ψηφίσουν με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια.

Και τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη δική σας παράταξη;
Η «Ρόδος Αξιών» είναι μία υγιής ενωτική παράταξη που μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα σε αυτό τον τόπο. Που θέλει, ξέρει και μπορεί.
Που οι άνθρωποί της είναι ξεχωριστοί, πεισματάρηδες, εργατικοί, ανιδιοτελείς, άφθαρτοι, και πετυχημένοι. Αυτούς τους ανθρώπους, νιώθω τυχερός που τους συνάντησα και φτιάξαμε τη «Ρόδος Αξιών» .

Με την παρουσία μας, δίνουμε μια μοναδική ευκαιρία στον τόπο. Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Είναι αμφίβολο αν θα ξαναπαρουσιαστεί τέτοια πρωτοβουλία σαν τη δική μας. Όλα αυτά τα είπα και στην προεκλογική μας συγκέντρωση πριν μερικές μέρες. Τόνισα επίσης ότι είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι, είμαστε η παράταξη που πιστεύει στις δυνατότητες των ανθρώπων, στην αξιοκρατία, στη συνεργασία, στη διαύγεια, στη σύγχρονη διακυβέρνηση. Έχουμε όραμα για τον τόπο, διάθεση και μεράκι να δουλέψουμε γι’ αυτό.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος