Εκδρομή των μαθητών του  4ου Γυμνασίου στη Φρανκφούρτη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη εκδρομή στη Φρανκφούρτη μαθητών του 4ου Γυμνασίου Ρόδου από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2019.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές του περιβαλλοντικού προγράμματος “No more plastic”, επισκέφτηκαν την πόλη της Φρανκφούρτης κατόπιν πρόσκλησης του εκεί Ελληνικού Σχολείου, ξεναγήθηκαν στο κέντρο της πόλης από αντιπροσωπεία μαθητών του Ελληνικού Σχολείου της Φρανκφούρτης και τον καθηγητή τους κύριο Κακουλάκη Κωνσταντίνο και παρακολούθησαν θεατρική παράσταση, την αρχαία ελληνική κωμωδία “Πλούτος” του Αριστοφάνη από μαθητές του Λυκείου του Ελληνικού Σχολείου.

Είχαν την εξαιρετική τύχη να ξεναγηθούν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον Έλληνα αξιωματούχο κύριο Αθανασίου Φοίβο και να επισκεφτούν σημαντικά σημεία της πόλης της Φρανκφούρτης και του Μάιντς, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ζωολογικό Κήπο, Μουσείο Γκούντεμπεργκ, Καθεδρικό Ναό του Μάιντς και της Φρανκφούρτης.

Κυρίως όμως είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνεργαστούν με τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Ελληνικού Σχολείου της Φρανκφούρτης σε θέματα διαχείρισης πλαστικού μιας χρήσης και να δημιουργήσουν από κοινού παρουσιάσεις αλλά και βίντεο σχετικά με το προαναφερθέν θέμα υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας του Ελληνικού Σχολείου κυρίας Κεχαγιά Χρύσας.
Η συνεργασία των μαθητών των δύο σχολείων ήταν συγκινητική και έθεσε γερές βάσεις για περαιτέρω συνεργασία.

Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας “No more plastic” του 4ου Γυμνασίου Ρόδου κατά τη διάρκεια της εκδρομής γνώρισαν σημαντικούς ανθρώπους, επισκέφτηκαν αξιόλογα μέρη ενδιαφέροντος και μια Τράπεζα που σίγουρα θα επηρεάσει και το δικό τους μέλλον, μετακινήθηκαν σε μια μεγαλούπολη του εξωτερικού, συνεργάστηκαν κι αλληλεπίδρασαν με μαθητές τους ελληνικού σχολείου, παιδιά της ίδιας ηλικίας των οποίων οι γονείς έχουν πρόσφατα μεταναστεύσει στη Γερμανία κι έτσι παράλληλα γνώρισαν τον τρόπο ζωής αυτών των παιδιών και την καθημερινότητά τους. Οι καθηγήτριες του προγράμματος κ. Αναγνώστου Ελένη και κ. Ασκητή Φωτεινή ευχαριστούν το διευθυντή του Ελληνικού Σχολείου Φρανκφούρτης κύριο Χιόνο Κωνσταντίνο και την υποδιευθύντρια κυρία Γιαγουρτά Βενετία για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία στο σχολείο τους, τον κύριο Αθανασίου Φοίβο για την ξενάγηση στην Ελληνική Κεντρική Τράπεζα αλλά και για το γεύμα που παρέθεσε στους μαθητές και την κυρία Κεχαγιά Χρύσα και τον κύριο Κακουλάκη Κωνσταντίνο, εκπαιδευτικούς του Ελληνικού Σχολείου, για την αμέριστη βοήθειά τους στο σχεδιασμό αλλά και στην υλοποίηση του προγράμματος και της εκδρομής.