Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης Treasure of Hellas

Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης Treasure of Hellas

Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης Treasure of Hellas

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 328 ΦΟΡΕΣ

Μετά από τρία χρόνια επιτυχίας στο νησί της Ρόδου αυτού του καινοτόμου φεστιβάλ νέων με το πολύ υψηλό καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, προχωρά φέτος στον τέταρτο χρόνο, με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αναβάθμιση σε όλους τους τομείς.

Οι Ρωσικές και οι τοπικές σχολές έχουν αναγνωρίσει και εκτιμήσει το Φεστιβάλ και για το λόγο αυτό κάθε χρόνο οι συμμετοχές τους αυξάνονται. Το 2018 είχαμε 360 συμμετέχοντες. Η συνεργασία όλων των φορέων έφερε άριστα αποτελέσματα, αφού το φεστιβάλ treasure of Hellas είναι πλέον γνωστό σε όλη τη Ρωσική καλλιτεχνική κοινότητα.

Έχει καθιερωθεί σαν ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός ένας θεσμός που συγχρόνως συμβάλλει στο θεματικό τουρισμό του νησιού σε μια χαμηλή τουριστική περίοδο στα τέλη του Οκτώβρη.

Σήμερα, η πολιτιστική συνεργασία των χωρών είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Έχει θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις μεταξύ των χωρών, στη διατήρηση των ανθρωπιστικών αξιών και στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες.

Μέσα από το πρόγραμμα πολιτιστικής συνεργασίας, η Ακαδημία Τεχνών και εκπαιδευτικών καινοτομιών της Μόσχας, δημιουργώντας το διεθνές φεστιβάλ τέχνης treasure of Hellas "Θησαυροί της Ελλάδας", έβαλε σαν κύριο στόχο να δοθεί μια μοναδική ευκαιρία στα παιδιά και στους νέους να εξοικειωθούν, να συζητήσουν και να δημιουργήσουν ένα κλίμα κατανόησης και σεβασμού για άλλους πολιτισμούς και διαφορετικές εθνότητες.


Αυτές οι ισχυρές δομές υλοποιούν το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο στην πολιτιστική ζωή των χωρών. Από έτος σε έτος η γεωγραφία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα αυξάνεται, τα όρια της δημιουργικότητας επεκτείνονται, το φεστιβάλ επεκτείνει την ηλικία και τα επαγγελματικά όρια.

Το 4ο φεστιβάλ ανοίγει φέτος την κατηγορία "Επαγγελματική" στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος επαγγελματικές ομάδες, σολίστες, καλλιτέχνες και δάσκαλοι. Δημιουργικές ομάδες παιδιών, μεμονωμένοι καλλιτέχνες, καθώς και επαγγελματικές ομάδες, καλλιτέχνες θεάτρου, δάσκαλοι στους τομείς της χορογραφίας, της φωνητικής και μουσικής παράστασης, του θεάτρου και της ανάγνωσης ρωσικών και ξένων γλωσσών, το θεατρικό θέατρο μόδας ".
Η διαμονή είναι οργανωμένη στο ξενοδοχείο «Rodos Palace»5*

Για τις παραστάσεις, προετοιμάστηκαν τα θέατρα «Ρόδον» «Δημοτικό θέατρο» και θέατρο της Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη». Για τους συμμετέχοντες παρέχεται το καλύτερο ξενοδοχείο, οι καλύτερες συνθήκες, οι καλύτεροι χώροι συναυλιών. Στους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς περιλαμβάνονται ειδικοί εμπειρογνώμονες και εξαιρετικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες σε διεθνές επίπεδο.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει δωρεάν μαθήματα master classes στους συμμετέχοντες, από την ομάδα των καθηγητών της κριτικής επιτροπής, καθώς δίδεται και η ευκαιρία επίσκεψης μιας πειραματικής πλατφόρμας για την ανταλλαγή διδασκαλίας και την επίδειξη εμπειρίας σε ανοικτά μαθήματα των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι αδύνατο να υλοποιηθεί ένα μεγάλο διεθνές σχέδιο χωρίς στήριξη.

Ο Δήμος Ρόδου ήταν από την πρώτη στιγμή ενεργά δίπλα του παρέχοντας όλη την τεχνική υποστήριξη και την παραχώρηση των θεάτρων μέσω του ΔΟΠΑΡ.


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως συνδιοργανωτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης Treasure of Hellas καταβάλλει μέγιστες προσπάθειες για την οικοδόμηση μιας σημαντικής πολιτιστικής δράσης, όπου χορευτικές και μουσικές σχολές καθώς και κέντρα τέχνης από την Ελλάδα, τη Ρωσία και άλλες χώρες, θα συναντιούνται σε αυτό το όμορφο νησί, θα εμπνέονται, θα δημιουργούν και θα ανεβάζουν το επαγγελματικό επίπεδο.

Το φεστιβάλ κερδίζει διεθνή δημοτικότητα. Τείνει να γίνει ένα σημαντικό μέρος στην ανάπτυξη του πολιτισμού και της εκπαίδευσης της νέας γενιάς.

Σήμερα η Ρόδος είναι ένα διεθνές πολιτιστικό κέντρο, όπου οι άνθρωποι έρχονται για να απολαύσουν τον ήλιο, την όμορφη θάλασσα και την επαφή με την αύρα των χιλιετιών, που αναπνέουν τον αέρα και τη γη του αρχαίου νησιού.

Το φεστιβάλ Treasure of Hellas είναι ένα από τα γεγονότα πολιτιστικής αξίας στη Ρόδο. Οι συμμετέχοντες δίνουν τις παραστάσεις τους σε δημοτικά θέατρα δωρεάν και διοργανώνουν δημιουργικά εργαστήρια σε επαγγελματικό επίπεδο εκπαίδευσης.

Χάρη στη βοήθεια της Περιφέρειας και του Δήμου πραγματοποιούν εκδρομές στα ιστορικά αξιοθέατα του νησιού, γεγονός που αποτελεί σημαντικό μέρος της προβολής του μεγάλου ελληνικού πολιτισμού και της ιστορικής κληρονομιάς.

Το γκαλά, παράσταση των νικητών του φεστιβάλ, πραγματοποιείται πάντα στο μαγευτικό χώρο του θεάτρου της Μελίνας Μερκούρη με την πρόσκληση γνωστών καλλιτεχνών της Ρόδου, σχολών χορού της Ρόδου και του Μουσικού Σχολείου του νησιού. Χάρη στην υποστήριξη όλων οι διοργανωτές κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ένα πολύχρωμο show με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές.

Οι διοργανωτές σχεδιάζουν την περαιτέρω ταχεία ανάπτυξη του φεστιβάλ και την καθιέρωση του σαν ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα που αφορούν στη δημιουργικότητα των παιδιών στην Ελλάδα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης δεν μπορεί να μην ευχαριστήσει και δημοσίως μέσω αυτού του δελτίου δύο ανθρώπους που αγκάλιασαν το φεστιβάλ με την παρουσία τους και την υποστήριξη τους, τα τελευταία 4 χρόνια. Τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων Ρόδου κ. Τέρη Χατζηιωάννου, ο οποίος πρωτοστάτησε για την δημιουργία του, και τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου, ο οποίος είναι πάντα κοντά του εξασφαλίζοντας την άρτια οργάνωση του φεστιβάλ όπως και την συμμετοχή των σχολών χορού- ωδείων - μουσικού σχολείου και άλλων, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ν.Αι.

4ο φεστιβάλ Treasure of Hellas
15-21 Οκτωβρίου 2019

Πρόγραμμα:
16/10: Έναρξη του Φεστιβάλ στο ανοικτό θέατρο «Ρόδον»
17/10: Διαγωνιστικές παραστάσεις στο κλειστό «Δημοτικό» θέατρο και στο ανοικτό «Ρόδον»
18/10: Master classes και προετοιμασία για το Gala concert στο Θέατρο της τάφρου «Μελίνα Μερκούρη»
19/10: Gala concert στο Θέατρο της τάφρου «Μελίνα Μερκούρη»
20/10: Τελετή λήξης απονομή διπλωμάτων και Party στο Colorado club.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»