Στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας ο χειρουργός Κώστας Κουτσόπουλος

Στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας ο χειρουργός Κώστας Κουτσόπουλος

Στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας ο χειρουργός Κώστας Κουτσόπουλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2688 ΦΟΡΕΣ

Ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Ρόδου κος Κώστας Κουτσόπουλος, αναδείχθηκε ως νέο μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Στη θέση του προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής του ΚΕΣΥ, επανεξελέγη, ύστερα από πρόταση του υπουργού Υγείας, ο Κωνσταντίνος Μάρκου Καθηγητής Παθολογίας – Ενδοκρινολογίας, του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στη θέση της αντιπροέδρου, τοποθετήθηκε η Χρυσούλα Νικολάου καθηγήτρια Βιοπαθολογίας – Ανοσολογίας, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Την 7μελή Εκτελεστική Επιτροπή συμπληρώνουν ακόμα εκ του αξιώματός τους, οι: Δημήτριος Βαρνάβας μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) και Παρασκευή Θεοφίλου Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας, του υπουργείου Υγείας.

Εξελέγησαν ακόμα ως μέλη οι: Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, Χειρουργός ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Χάρις Ματσούκα Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και Αλέξανδρος Γαρύφαλλος καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι στο ανασυγκροτημένο πλέον ΚΕΣΥ συμμετέχει με πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο η πλειονότητα των επαγγελματιών υγείας και για πρώτη φορά εκπροσωπούνται ασθενείς –λήπτες υπηρεσιών Υγείας.

Επίσης αναγνώρισε την πολύ σημαντική προσπάθεια που έγινε στη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας (2016-2019) για την αναβάθμιση του επιστημονικού ρόλου του ΚΕΣΥ και την αναδιοργάνωση της ιατρικής εκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο