Συνάντηση ΕΛΦΕΕ Ρόδου με τον  πρόεδρο της ΠΟΦΕΕ Βασίλη Καμπάνη

Στις αρχαιρεσίες του κλάδου των λογιστών ελευθέρων επαγγελματιών  που έλαβαν χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο, το σώμα ανανέωσε και επαύξησε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Βασίλη Καμπάνη, αναθέτοντας του για ακόμη μία θητεία το τιμόνι του κλάδου.

Έχοντας ως βασική του στόχευση  την περαιτέρω θεσμική κατοχύρωση και ενδυνάμωση του επαγγέλματος λογιστή, ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ επιδιώκει σε κάθε ευκαιρία την επαφή με τις ενώσεις λογιστών –φοροτεχνικών σε όλη την Ελλάδα.

Με την ευκαιρία της ολιγοήμερης επίσκεψης του στην Ρόδο όπου συμμετέχει σε ένα οικονομικό φόρουμ της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που γίνεται στο νησί ,συναντήθηκε με τα μέλη της ΕΛΦΕΕ Ρόδου  και συζήτησε μαζί τους θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Χθές πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ρόδου (ΕΛΦΕΕ Ρόδου) με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ)  Βασίλη Καμπάνη.

 

 

Παρόντες στην συνάντηση από το Δ.Σ  της ΕΛΦΕΕ Ρόδου  ήταν 

Σπυρόπουλος Σπύρος  Πρόεδρος 

Τορούμογλου Σάκης    Α Αντιπρόεδρος

Περάκης Γεώργιος       Γραμματέας

Κασέρης Νεκτάριος    Ταμίας

Ελευθεριάδη Ροδίτη Χρυσάνθη  Υπ..Δημ.Σχέσεων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κύριο Καμπάνης αναφέρθηκε  στην παρεμβατικότητα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στη λήψη αποφάσεων από την Φορολογική Διοίκηση και τόνισε ότι η ΠΟΦΕΕ επιδιώκει πλέον να έχει  θεσμικό ρόλο απέναντι στα όργανα του κράτους και  πλέον  επισημαίνει, προτείνει  και απαιτεί  λύσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός πιο δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος.

Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι η δημιουργία ενός δίαυλου επικοινωνίας  με την Φορολογική Διοίκηση μέσω του οποίου γνωστοποιούνται πρακτικά προβλήματα του κλάδου.

Τέλος ο κύριος Καμπάνης συζήτησε με το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ρόδου  για τις σχέσεις της ΠΟΦΕΕ με το Οικονομικό Επιμελητήριο , την ανάγκη  στενότερης συνεργασίας των φορέων ώστε να υπάρχει αναγνώριση του ρόλου του Λογιστή – Φοροτεχνικού, με έναν τρόπο που θα δίνει δύναμη στον ίδιο τον Λογιστή - Φοροτεχνικό και όχι σε κάποιον που δεν θα ξέρει τα προβλήματα του κλάδου , αλλά την ίδια στιγμή τον εκπροσωπεί.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης  μέλη του Δ.Σ της ΕΛΦΕΕ Ρόδου  έθεσαν στο κύριο Καμπάνη τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις έως τώρα  ενέργειες της ΠΟΦΕΕ  όσον αφορά τα  υπέρογκα  πρόστιμα  και τις ποινές  που υπάρχουν στην επιχειρηματική καθημερινότητα αλλά και σε ότι κάνει ο Λογιστής Φοροτεχνικός τόσο σε επίπεδο φορολογικής διοίκησης όσο και ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

Ο κύριος Καμπάνης αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις πρωτοβουλίες της ΠΟΦΕΕ ως προς τα θέματα που τέθηκαν. Υπάρχουν ανοικτές παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα που έχουν προκύψει και σε μελλοντικό χρόνο πιστεύει ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε και υπήρξε υπόσχεση και από τα δύο μέρη ότι θα επαναληφθεί σύντομα.